Industry Wire

Geplaatst door Ziggo

Ziggo klanten in regio Helmond stappen over op digitale radio

Na televisie schakelt Ziggo nu ook analoge radio om naar digitaal
Ziggo klanten uit de regio Helmond maken op 29 maart de overstap van analoge naar digitale radio via de kabel. Op dit moment luistert al zo’n 95% van de Nederlanders radio op een andere manier dan analoog via de kabel. Na deze regio is heel Nederland omgeschakeld naar digitale radio.

Klanten die moeite hebben om van analoog naar digitaal over te schakelen krijgen hulp van Ziggo. Klanten die overstappen op digitale radio, doen dat op twee manieren: via hun tv/mediabox of via de Digitale radio-ontvanger. Via de mediabox of tv (modellen na 2010) is er geen aanpassing vereist. Klanten die via de Digitale radio-ontvanger willen luisteren, kunnen deze via Ziggo of een elektronicawinkel aanschaffen. Klanten die via de ether willen luisteren, hebben hiervoor een FM-antenne nodig. Klanten die een radio zonder FM-antenne hebben, kunnen deze gratis via de website van Ziggo bestellen of ophalen in de winkels van Vodafone en Ziggo.

Radio omschakelen naar digitaal
Klanten worden in elke regio ruim van tevoren geïnformeerd over het moment van omschakeling. Ziggo klanten kunnen zelf controleren of ze al digitaal radioluisteren. Alle informatie die klanten nodig hebben voor het omschakelen is te vinden op ziggo.nl/luisterdigitaal.

Regio na regio
Voorafgaand aan de regio Helmond ging Ziggo regio voor regio het hele land door. Door het omschakelen van analoge naar digitale radio maakt Ziggo ruimte vrij op het netwerk, dit kan in de toekomst gebruikt worden voor hogere internetsnelheden. -mail waarin verdere informatie staat. Om klanten te helpen met de omschakeling zet Ziggo extra medewerkers in op de callcenters en servicepunten.

Over Ziggo
Ziggo is een van de toonaangevende communicatie- en entertainment-dienstverleners voor consumenten en bedrijven in Nederland. Sinds 31 december 2021, heeft Ziggo nagenoeg 4 miljoen televisie-, meer dan 3 miljoen internet- en meer dan 2 miljoen vaste telefonie klanten. De klein- en grootzakelijke markt maakt gebruik van producten zoals datacommunicatie, (mobiele) telefonie, televisiediensten en elektronische betalingsmogelijkheden. Ziggo maakt deel uit van VodafoneZiggo, een 50/50 joint venture van Vodafone Group en Liberty Global. Voor meer informatie, ga naar www.vodafoneziggo.nl.

 

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht