Industry Wire

Geplaatst door Zivver

Zivver behaalt CSA STAR-certificering level 2

Zivver maakt bekend dat het een STAR-certificering op niveau 2 heeft behaald. Daarmee is het bedrijf opgenomen in het Trusted Cloud Providers-register van de Cloud Security Alliance (CSA).

Het CSA STAR-certificeringsproces voor niveau 2 omvat een vrijwillige audit in aanvulling op andere branchecertificeringen en normen (en ISO 27001 in het bijzonder). Deze audit is ontwikkeld met het oog op de specifieke eisen die aan cloud providers worden gesteld voor het beheer van beveiligingsrisico’s. De kernprincipes van STAR zijn transparantie, diepgaande auditing en een overeenstemming bereiken van de standaarden die deel vormen van de Cloud Controls Matrix (CCM).

Wouter Klinkhamer, CEO van Zivver: “Het voldoen aan de certificeringseisen voor niveau 2 bewijst hoe zwaar wij tillen aan databescherming, en het opbouwen van expertise op het gebied van cloudbeveiliging door het stimuleren van de professionele ontwikkeling van onze werknemers. En daar komt een hoop bij kijken! We doen al het mogelijke om te voldoen aan de eisen van alle relevante wet- en regelgeving op het gebied van cybersecurity. En we gaan zelfs verder dan de branchenormen en verwachtingen van klanten, dit allemaal om te waarborgen dat onze infrastructuur leidend is in het gebruik van best practices. Daarmee helpen we ruim 5.000 organisaties, in alle delen van de wereld.”

De audit bevatte 217 controles binnen 17 domeinen en is ontwikkeld om de infrastructuur en processen van aanbieders van clouddiensten grondig te testen. Hierbij wordt onder meer gekeken naar de encryptieprotocollen en procedures voor de bewustwording en training van werknemers. Het CSA STAR-certificaat voor niveau 2 geeft daarmee blijk van de niet aflatende toewijding van Zivver aan de toepassing van best practices op het gebied van informatiebeveiliging.

“De Cloud Security Alliance is ‘s werelds meest toonaangevende instelling die zich bezighoudt met het definiëren van best practices die bijdragen aan een veilige cloudomgeving en het bevorderen van de bewustwording daarvan. Zivver behaalde de CSA STAR-certificering voor niveau 2 na een intensieve audit door een onafhankelijke externe partij in de vorm van QSCert. Dit geeft blijk van de toewijding van het team van Zivver aan het opdoen van vaardigheden op het gebied van cloudbeveiliging en het ondersteunen van de cloudsector in het algemeen”, aldus de lead auditor van QSCert.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht