Deel dit artikel
-

Rabobank koopt Zoekallehuizen.nl

De grootste hypotheekverstrekker van Nederland, de Rabobank, neemt Funda concurrent Zoekallehuizen.nl over. Dat hebben beide partijen vandaag bekend gemaakt. Zoekallehuizen is sinds de start verwikkeld in een strijd met de NVM. De makelaarsvereniging probeert via juridische procedures en technische belemmeringen haar 'goudmijntje' Funda te beschermen.

De Rabobank wordt voor 100% eigenaar van Zoekallehuizen.nl. De oprichter van de site, Gijs den Hollander, zal een directeursfunctie krijgen binnen Zoekallehuizen.nl. Beide partijen maken geen overnamebedrag bekend. De site behoudt zijn eigen naam.

In tegenstelling tot Funda.nl toont Zoekallehuizen óók woningen van niet-NVM makelaars. Zoekallehuizen zou volgens de NVM zonder toestemming informatie over woningen en foto's van NVM-makelaarssites tonen. De rechter heeft, ook in hoger beroep, de NVM in geen van haar bezwaren gelijk gegeven.

Gijs den Hollander: “In combinatie met de landelijke en lokale distributiekanalen van de Rabobank komt ons complete huizenaanbod straks onder de aandacht van een nog grotere groep consumenten.”

Jos van Lange, directeur Particulieren Rabobank Nederland: “ Als Rabobank willen we huizenkopers graag concrete, praktische hulp bieden. Verreweg de meeste huizenkopers beginnen hun speurtocht op internet. Via Zoekallehuizen.nl helpen we onze klant bij het vinden van zijn droomhuis.”

Klanten worden nu al via de site www.rabobank.nl in de gelegenheid gesteld door te linken naar www.zoekallehuizen.nl. Omgekeerd is er een link naar de on-line hypotheekadviezen van de Rabobank. Op termijn zal Zoekallehuizen.nl onderdeel worden van dienstverlening die de Rabobank via haar site www.rabobank.nl. aanbiedt.

Deel dit bericht

4 Reacties

JOE

Goeie zet! Domme NVM heeft nog steeds niet door dat zij haar Funda portal open moet stellen voor niet NVM makelaars en particulieren.

Ron

Wanneer ik een huis zoek op Zoekallehuizen werken vaak de links niet naar de betreffende makelaarssites. Op Funda (100.000 woningen) maar ook op Huislijn.nl (60.000 woningen) vindt je niet alleen een kwantitatief beter aanbod maar ook kwalitatief. Wanneer ik zoek in Middelburg dan vind ik op Huislijn.nl 369 te koopstaande woningen, Funda 235 en Zoekallehuizen slechts 58.

JOE

@huislijn..eeuh Ron dat links niet werken op ZAH komt omdat Funda/NVM niet uit kan staan dat zij deeplinken naar pagina's van hen en dit dus saboteren.. Waarom naar 3 of meer sites gaan als het internet de mogelijkheid biedt om alles via 1 portal te ontsluiten. Samen staan we sterk..het gaat toch om de verkoop van een woning? Maar dat de vastgoed mannetjes nog niet.

Vincent

@JoeFunda is niet van NVM. NVM maakt gebruik van Funda.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond