Deel dit artikel
-

Lancering KPN Mine eind deze maand

De lancering van KPN Mine, de interactieve televisiedienst van KPN, blijft een moeizame bevalling. Eind deze maand gaat KPN de televisiedienst iets breder in de markt zetten, maar alleen voor een beperkte doelgroep. KPN wilde de dienst vorig jaar oktober al landelijk aanbieden.

Bestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer van KPN deed de uitspraken over Mine ‘en marge' van de persbijeenkomst over de jaarresultaten, schrijft Dutchmedia. KPN Mine zal vanaf het einde van deze maand alleen beschikbaar zijn in combinatie met Direct ADSL of InternetPlusBellen, en nog niet via andere combinaties.

Scheepbouwer gaf gisteren toe dat de uitrol moeizaam is verlopen en dat KPN eerdere aankondigingen over de dienst niet heeft waar kunnen maken. Hij gaf toe dat de techniek niet voldoende gereed was om het product vorig jaar al breed op de markt te brengen.

De communicatie over Mine is ook nu weer warrig. In een persaankondiging staat dat Mine per 1 februari op de markt is gekomen. Bestuurslid Eelco Blok nuanceerde dit gisteren echter door te zeggen dat de dienst pas vanaf éind deze maand verkrijgbaar is. De doelgroep waarop KPN zich richt zijn geavanceerde gebruikers. Zij kunnen onder meer via de Primafoon winkel het product verkrijgen.

KPN heeft in totaal zo'n 2,1 miljoen ADSL-abonnees. Het bedrijf is bezig met de uitrol van zijn snelle ADSL2+-netwerk, dat de basis vormt voor Mine. De meeste tv-klanten bedient KPN momenteel via de digitale ether, via het netwerk van Digitenne.

Met KPN Mine hebben televisiekijkers toegang tot meer dan 60 televisiezenders en 70 radiozenders. Daarnaast hebben klanten on-demand toegang tot zo'n 500 films door overeenkomsten met onder meer Warner Bros en Blockbuster Entertainment.

Deel dit bericht

4 Reacties

fred

johan

Zie ook http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=1800750&WT.mc_id=nb  Ook KPN zal de voor-wat-hoort-wat deal hebben gemaakt met Warner- Bros: KPN de films en Warner de klantgegevens van de klanten die illegaal films verspreiden via hun p2p programma. Chantage vinden filmmaatschappijen blijkbaar een normaal machtsmiddel om het illegaal verspreiden van films tegen te gaan.

Jantje

Tsja. KPN kan Mine beter begraven en gewoon een keigoede INTERNET TV distributeur moeten worden, in plaats van dat ouderwetse CAI IPTV model. Kwestie van een goed WebTV platform uitrollen, capaciteit aan omroepen verhuren en veel Xboxen en AppleTV's pushen richting de consument.

Pietje

Mine is inderdaad niet zo'n geweldig idee. Ik zat laatst rond te kijken wat de mogelijkheden gaan worden met IPTV en toen kwam ik bij Daily Media, ziet er super goed uit en is helemaal gratis. http://www.dailymedia.tv

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond