Deel dit artikel
-

Ilse Media start met reclame op web-log

De grootste weblogdienst van Nederland, Web-log van Ilse Media, start deze week met het structureel tonen van reclame op haar gratis weblogs. Bovenaan de weblogs staat voortaan een smalle balk met advertenties. Ongeveer de helft van de Nederlandse weblogs, zo’n 400.000, valt onder het web-log domein.

Tot nu toe toonde web-log advertenties op de beheerpagina's. Wie een weblog bij de dienst heeft, ziet banners als hij op de beheerpagina aan de slag gaat met zijn weblog. Op de voor de buitenwereld zichtbare weblogpagina's werden vrijwel geen banners getoond. Slechts incidenteel kwam een pop-up voorbij.

De tijd van de vrijwel advertentieloze weblogs is nu dus voorbij, althans voor degenen met een gratis abonnement. In een aan de gebruikers gerichte e-mail schrijft het team achter web-log dat er aan het uiterlijk van de weblogs niets verandert, behalve dat deze iets lager (77 pixels) begint. In de balk verschijnen naast advertenties ook informatie over de weblogdienst zelf.

Reacties niet altijd positief
De keuze voor de advertentievorm – een smalle balk – is volgens Ilse Media niet zomaar tot stand gekomen. "We hebben honderden webloggers naar hun mening gevraagd. Zo'n negentig procent reageerde positief op deze vorm," schrijft het bedrijf. De meer dan tweehonderd reacties op een blogposting over de advertenties zijn echter overwegend negatief.

De advertenties worden alleen getoond op weblogs van leden met een gratis account. Het goedkoopste abonnement kost zo'n 30 euro per jaar. Met dat account heeft een gebruiker, naast andere extra's, een weblog zónder reclame. Gebruikers kunnen de balk ook verwijderen door een maandelijks sms'je van 1,50 euro.

Ilse Media, dat altijd voorzichtig is geweest met het invoeren van reclame op de weblogs, legt aan de gebruikers uit dat de advertentiebalk ‘er niet voor niets staat'. "We willen webloggen altijd gratis kunnen houden, inclusief gratis support. Maar we willen ook blijven investeren in nieuwe functies, als weblog mobiel en blogtoys (widgets, red.)"

Deel dit bericht

3 Reacties

King Yiu Chu

"…Ongeveer de helft van de Nederlandse weblogs, zo'n 400.000, valt onder het web-log domein…" Bijzondere beredenering van een weblog… ;-) Er zijn meer dan 2 miljoen Nederlandse Hyves.nl en meer dan 2 miljoen Windows Live Spaces. Zijn dit geen weblogs???Of hebben we hier te maken met een verkeerde interpretatie van de defintie van weblogs? In ieder geval noemt Wikipedia MSN Spaces (oude benaming) een blog … http://nl.wikipedia.org/wiki/Weblog

Remco (Redactie Emerce)

@King Yiu Chu. Dit is inderdaad een kwestie van definiering. Mijn persoonlijke mening is dat MSN Spaces/Windows Live Spaces en Hyves geen 'dedicated' weblogs zijn.  Hier valt wat tegenin te brengen, omdat er inderdaad mensen zijn die een volledig weblog bijhouden binnen hun profiel op Hyves (hoewel dat wel een klein percentage van het aantal gebruikers is).  Windows Live Spaces vervullen in de praktijk ook vooral de rol van profielpagina en foto-opslagplaats. Maar inderdaad wordt door sommige gebruikers binnen Space een weblog bijgehouden (maar dat doet ook maar een klein percentage).

Hemaworstje

Ilse web-log is voor kiddies , en ilse begint de grand opening met een credit card solution , na protest moet men in een keer een andere oplossing bedenken.Tevens staat ilse erom bekend dode gegevens in stand te houden zodat het ledenbestand groot lijkt.Mijn email box knalt de pan uit van die spam na 4 jaar daar opgerot te zijn van wege hoogst klant onvriendelijk gedrag. Die toko is niks en zal ook nooit wat worden.een weblog op web-log kan men en mag men niet eens een blog noemen.pre fab moduletjes 6 pack . bandbreedte is graties simple. als je maar zoekt. 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond