Deel dit artikel
-

Bol.com grootste verkoper van tweedehands boeken

Op Bol.com werden binnen een jaar meer dan een half miljoen tweedehands boeken verkocht. Hiermee is de online winkel de grootste verkoper van tweedehands boeken in Nederland geworden.

Binnen 12 maanden na de introductie van de mogelijkheid om tweedehands boeken te kopen en verkopen zijn er 1,2 miljoen boeken aangeboden op de site. Hiervan zijn er meer dan 500.000 verkocht. Vorig jaar stapte de mediawinkel bewust in het nieuwe marktsegment.

"Door de transparantie die we via ons platform bieden van vraag en aanbod, is de verkoop van gebruikte boeken een stuk volwassener geworden. Klanten kiezen geregeld voor een tweedehands exemplaar omdat het nieuw niet meer te verkrijgen is. En anders is de lage prijs de reden", aldus Ben Solleveld, manager tweedehands boeken.

Daniel Ropers, directeur van Bol.com, ziet ook steeds meer zakelijk animo bij professionele aanbieders van tweedehands boeken en bij particulieren om via de mediawinkel gebruikte boeken aan te bieden: "Het uploaden van boeken, dus aanbod plaatsen, is heel makkelijk en ook nog eens gratis. Het bestellen en afleveren is over de hele linie erg goed verlopen. Het lijkt er op dat we een nieuwe standaard hebben kunnen neerzetten in een markt die toe was aan een volwassen en transparant koop- en verkoopmechanisme".

Inmiddels is 1 op de 7 verkochte Nederlandse boeken bij Bol.com tweedehands.

Bol.com doet inmiddels zaken met zo’n 20 procent van de zakelijke aanbieders en met 60.000 individuele consumenten. "We zien zelfs onder particulieren semiprofessionele aanbieders opduiken die links en rechts gebruikte boeken opkopen en vervolgens tegen hogere prijzen aanbieden op Bol.com. Er worden dit jaar honderden zomervakanties verdiend via Bol.com", aldus Ropers.

Ruim een derde van de verkochte tweedehands boeken is een studieboek. Dit jaar verwacht Bol.com voor het nieuwe studiejaar meer dan het driedubbele aantal studieboeken te verkopen.

Bol.com regelt de bestelling, facturering en betaling van de gebruikte boeken. Op de verkoopprijs houdt Bol.com bemiddelings- bijdrage in. Bij verkoop zijn de verzendkosten voor rekening van de verkoper.

Deel dit bericht

3 Reacties

Frank

Geloof hier niets van ….. er is er maar 1 en dat http://www.boekwinkeltjes.nl 4448 boekwinkltjes met 2.500.000 boeken! dat weet toch iedereen!

marielouise

frank, werk jij voor boekwinkeltjes.nl? weliswaar biedt die winkel veel exemplaren aan, maar ze verkopen vele malen minder dan bol.com. wat ook nogal logisch is, omdat bol.com sowieso veel meer bezoekers heeft.

Madelief

zelf verkoop ik ook boeken op BOL en het loopt waanzinig.dikke pluim voor BOL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond