Deel dit artikel
-

Alleen e-ticket goed genoeg voor KLM

Papieren tickets zijn eenzelfde lot beschoren alsguldens, Raiders en televisiezender Talpa. Allemaal behoren zij nu tot het verleden. KLM maakte vrijdag bekend dat zij met ingang van zondag enkel nog e-tickets uitgeeft voor haar vluchten.

De overgang naar 100 procent e-ticketing is in overeenstemming met het doel van de luchtvaartindustrie om het papier te verdrijven uit het proces van ticketuitgifte. Door de afschaffing van papieren tickets wordt elk jaar het equivalent van 50.000 volwassen bomen behouden.

Een grote verandering voor de luchtreizigers zal het niet zijn. Bijna 99 procent van alle KLM-tickets waren e-tickets in mei 2008. E-ticketing is een veilige vorm van ticketuitgifte die de reisplannen van passagiers efficiënter. Alle reisgegevens zijn elektronisch opgeslagen in het reserveringssysteem en zijn op elk moment toegankelijk. Een e-ticket kan, in tegenstelling tot een papieren ticket, nooit verloren of gestolen worden.

Martijn van der Zee, Vice President Distribution & E-Commerce, zegt er het volgende over: "E-ticketing is de sleutel tot de vereenvoudiging van onze klantprocessen. Klanten kunnen boeken via KLM.com of bij een reisbureau en ontvangen hun tickets via e-mail. Indien nodig wijzigen ze zelf hun reserveringen. Klanten kunnen vanaf 30 uur voor vertrek inchecken via KLM.com en hun stoel uitkiezen. Dat we 100 procent e-ticketing realiseren is niet alleen een belangrijke mijlpaal voor KLM, maar ook voor haar klanten."

Het was al bekend dat de papieren ticket afgeschaft zou worden. IATA, de internationale luchtvaartorganisatie maakte dit eerder bekend dat ons dit te wachten stond per 1 juni.

Deel dit bericht

3 Reacties

Peter

Behoort Twix tot het verleden of wordt hier Raiders bedoelt?

Jeroen

Toch jammer voor die bomen dat veel mensen de e-tickets die ze toegemaild krijgen toch gewoon uitprinten. En ook jammer voor die mensen zonder e-mail, dat de KLM alleen nog aan e-tickets doet.

Klaas

Kun je e-tickets (e-mail) hacken en er zelf vandoor vliegen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond