Deel dit artikel
-

Microsoft: onze deal was beter

In een mail aan de werknemers van Microsoft heeft Kevin Johnson, president van Microsoft´s platform- en dienstenafdeling, vrijdag laten weten dat het bedrijf Yahoo een betere deal had willen sluiten dan Google nu heeft gedaan.

Microsoft had 8 miljard dollar willen investeren in Yahoo, wat neerkomt op 35 dollar per aandeel. Het bod van de softwaregigant had Yahoo´s inkomsten ook nog eens 1 miljard dollar verhoogd. Microsoft was bereid geweest de hele zoekdienst van Yahoo over te nemen.

Naast de investering van 8 miljard dollar is in het epistel ook te lezen dat Microsoft een zoekpartnership had willen aangaan met Yahoo voor de lange termijn.

Johnson meent dat het partnership tussen Microsoft en Yahoo een sterkere competitie voor Google had betekend en meer keus en innovatie had geboden aan adverteerders, uitgevers en consumenten.

Yahoo sloot met Google een overeenkomst voor het gebruik van Adsense voor 4 jaar, maar enkel in de Verenigde Staten en Canada. Dit zou Yahoo het eerste jaar 250 tot 450 miljoen dollar extra inkomsten opleveren. Aanzienlijk minder dan de 1 miljard dollar omzetverhoging die Microsoft in het vooruizicht stelde.

Met de mail wilde Johnson ook de kans te baat nemen om zijn gedachten over de beëindiging van de besprekingen met Yahoo! te uiten. In zijn schrijfsel laat hij verder weten dat het niet het einde is van de wereld. ´We have better options than a full combination with Yahoo! at the price it suggested´.

De mail met de subjectline ´Update on our Yahoo! discussions´, komt een dag nadat Yahoo heeft laten weten te tekenen bij Google.

De volledige mail is te lezen bij TechCrunch.

Deel dit bericht

2 Reacties

Rob Muller

Het ergste van deze deal is, dat Google hard bezig is om directories die betaalde advertentiemogelijkheden bieden te weren uit de searches: men heeft liever dat een adverteerder Adwords gebruikt, dan dat men de bezoeker naar (gratis) naar een directory verwijst. Nu men haar enige concurrent volledig in de tang heeft, zal dit alleen maar erger worden. Google heeft altijd gezegd de beste search engine van de wereld te willen zijn, maar wijzigt dit nu in de meest winstgevende search engine.

Luc van Poelje

Liever de mindere deal en geen Microsoft…. Trek uw conclusies

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond