Deel dit artikel
-

Hogere winst dan verwacht voor Microsoft

Microsoft heeft een winst behaald van 4,37 miljard dollar, een stijging van twee procent. Dat was hoger dan het bedrijf verwachtte. De inkomsten uit de online diensten stegen dit kwartaal met vijftien procent naar 770 miljoen dollar.

De winst kwam dit kwartaal hoger uit dan verwacht. Een jaar geleden realiseerde Microsoft in dezelfde periode een winst van 4,29 miljard dollar. De omzet dit kwartaal bedroeg 15,06 miljard dollar, een stijging van negen procent.

Dat bleek uit de kwartaalcijfers die het bedrijf donderdag bekend maakte.

Met de economische tijden in het achterhoofd verlaagt Microsoft de winstverwachting voor het komende boekjaar.

De inkomsten uit de online diensten, Live Search en display-advertenties op MSN, waren hoger dan de voorspelling die Microsoft eerder deed. Het bedrijf verwachtte inkomsten tussen 718 en 745 dollar voor dit kwartaal. De opbrengsten uit deze diensten groeiden met vijftien procent naar 770 miljoen dollar.

Met de weerbarstige advertentiemarkt in de huidige economische omstandigheden heeft Microsoft de verwachtingen voor de komende periode in deze hoek bijgesteld. Voor het fiscale jaar in 2009 verwacht Microsoft dat de online diensten met slechts tien procent tot dertien procent zal groeien. Vorig kwartaal sprak het bedrijf nog de verwachting uit voor een groei van achttien tot twintig procent.

Microsoft voorspelde eerder dat het echte geld in de toekomst uit online advertentiemarkt gehaald moet worden. De online diensten zijn op dit moment niet het meest lucratieve onderdeel van het bedrijf. In een toelichting op de kwartaalcijfers liet CFO Chris Liddell weten dat Microsoft in een rustig tempo door gaat met overnames. Eerder wilde het softwarebedrijf Yahoo overnemen om de strijd aan te kunnen gaan met Google om de online advertentiedollars.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond