Deel dit artikel
-

Mobiele videos goed voor 5,4 miljard dollar in 2008

Er zal tegen 2008 5,4 miljard dollar omgaan in de markt voor mobiele videos. Dat denken de analisten van ARC. Het bekijken van video's op mobiele telefoons neemt gaandeweg toe, aldus ARC.

Wat volgens ARC opvalt is dat mobiele video's zich in een groeiende belangstelling mogen verheugen. In de afgelopen zes maanden is er met name op technisch gebied veel vooruitgang geboekt. Ook is duidelijk te zien dat contentaanbieders en telefoonmaatschappijen aan het uitzoeken zijn hoe ze beste video'tjes kunnen afspelen op een mobiele telefoon. Zij lijken een graantje mee te willen gaan pikken in deze nog jonge markt.

Deals tussen Vodafone en Warner Brothers en Sony Entertainment, tussen Mobilkom Austria en CNN en 3 Sweden en Endemol/Kanal zijn er het bewijs van dat er steeds meer strategische allianties worden gesloten om mobiele video's te streamen en om downloads en messaging diensten. Met de komst van UMTS zal dat alleen nog maar meer gebeuren, zo stelt ARC.

Maar het zijn niet alleen de toekomstige 3G-operators die aan het pionieren zijn met mobiele videodiensten. Europese aanbieders waaronder Telefonica, Telocom Italia Mobile en O2 hebben al geruime tijd videoapplicaties die worden ondersteund door software van RealNetworks en zijn Helix Universal Platform.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond