Deel dit artikel
-

Bing indexeert klein deel van Twitter

Zoekmachine Bing van Microsoft gaat een klein deel van de tweets uit Twitter indexeren. Real-time zoekresultaten zijn belangrijk voor zoekmachines. Google toont deze ook, al indexeert de concurrent nog geen real time informatie van de microbloggingsdienst.

Bing integreert meer real time data in de zoekresultaten en breidt dit zodoende uit met tweets. Nog lang niet alle data uit Twitter wordt geïndexeerd. De zoekmachine begint met 1000 Twitter-gebruikers die worden gevolgd. De uitgekozen Twitteraars zijn gekozen op hun bekendheid, het aantal tweets  en het aantal volgers.

Bing zet een kleine stap, waarin nog moet blijken of de zoekresultaten relevant zijn, maar weet zich hiermee wel van concurrent Google te onderscheiden.

Volgens Microsoft een interessante stap bij het gebruik van Twitters API om tweets op te nemen in zoekresultaten naar personen.

TechCrunch merkt op dat de tweet-resultaten alleen tevoorschijn komen bij specifieke zoekopdrachten. Het zoeken op alleen een persoonsnaam levert geen tweets op in de resultaten, terwijl de naam en de toevoeging ‘tweets’ in de zoekopdracht, wel de tweets van deze persoon toont.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond