Deel dit artikel
-

Imerge neemt Vivendo over

Imerge, eigenaar van onder meer internetbedrijf ICEcat, heeft het failliete Vivendo overgenomen. De activa van de ontwikkelaar van webshops zijn overgenomen, er is sprake van een doorstart.

De curator bevestigde de verkoop aan e-commercetitel Twinkle.

Tegen Emerce bevestigt Martijn Hoogeveen van Imerge dat ze verder gaan met een deel van het personeel, de assets en de naam Vivendo.

Vivendo vroeg in januari een direct faillissement aan. Het bedrijf had teveel uitdagende projecten aangenomen en concurrenten zouden verantwoordelijk zijn geweest voor een negatieve beeldvorming over Vivendo.

Rob van Straten, directeur van Vivendo, liet toentertijd weten al positief te zijn over een doorstart.

ICEcat, onderdeel van Imerge, is onder meer verantwoordelijk voor de levering van productspecificaties voor de producten in de webwinkels van Media Markt die in de zomer van dit jaar de deuren openen in Nederland en Oostenrijk.

ICEcat is het tweede internetbedrijf dat Hoogeveen stevig op de kaart zet. Toen het internet in Nederland opkwam, opende hij webwinkel TakeItNow. Die verkocht hij in 2008 aan Aces Direct om zich toe te kunnen leggen op ICEcat, dat volgens een ‘open content model‘ is opgetuigd. De database met productspecificatis is gratis te downloaden en wordt onderhouden met sponsorgelden. Afnemers die uitgebreidere specificaties willen, dienen een abonnement te nemen.

Deel dit bericht

1 Reactie

emu

Wat een onzin van Rob van Straten. Alsof Vivendo faillliet is gegaan door een stuk of 5 slechte berichten op internet die op 1 marginaal blogje vermeld stonden. Nee het ware probleem is dat Vivendo gewoon een snel opgezet bedrijfje was dat snel wilde cashen. Grote beloften maakte en die niet kont nakomen. En vervolgens probeerde onderaannemers de schuld te geven van de te wilde beloften die men deedt aan de klanten. Het probleem was dat men klanten had die niet wilde betalen, en een verkoop afdeling die na een tijdje hun product niet meer konden slijten. Neem daar nog bij de grote uitgaven zoals het sponsoren van de webwinkelvakdagen 2009, en de bel knapt. Wel vreemd is dat eerst Novaport failliet gaat. Vervolgens precies dezelfde mensen werken bij Vivendo die ook failliet gaat. Mocht het 'bedrijf' in dezelfde vorm doorgaan met dezelfde mensen maar onder een andere naam(iMerge) dan zie ik het somber in voor de toekomst.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond