Deel dit artikel
-

Bemanningsleden van KLM stappen over op Gmail

Google heeft 11.200 piloten, stewards en stewardessen van KLM overgezet naar Gmail. Het is onderdeel van het migratieproject van KLM naar Google Apps, waarin ook Calender en Docs van Google zitten. Daarnaast zijn de vertaaldienst en instant messaging van Google ingezet.

Medewerkers bij KLM beschikken over een @klmforyou.com-adres. Voor de overgang naar Gmail werd gebruik gemaakt van het product van de concurrent, Microsoft Outlook.

Onder meer medewerkers en studenten van de Open Universiteit en Universiteit Utrecht maken gebruik van de zakelijke versie van Google Apps. Concurrent Microsoft biedt onderwijsinstellingen Live@edu aan.

Om de strijd om bedrijfsmail te verharden, sloot Google een deal met SURF, het overkoepelende orgaan van universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstellingen op het gebied van ICT.

Naast Google Apps en Microsoft Exchange, biedt ook IBM een goedkope Software-as-a-Service-oplossing (SaaS-oplossing) voor het bedrijfsleven, LotusLive iNotes. Het uitbesteden van e-mail en de overstap naar een SaaS-oplossing begint langzaam maar zeker aan een stevige opmars in Nederland.

Bron foto: smaedli (CC)

Deel dit bericht

5 Reacties

bchmrk

Een idee is om dit ook te doen voro de kantoormedewerkers en/of afdelingen.  Omdat de KLM mijn bagage had zoekgemaakt en daarna slechts ten dele afleverde, werd mij verteld om een formulier online in te vullen. Echter dit formulier werkt niet en de enige andere manier om met de KLM te communiceren is via reguliere post of fax. Dat is ongehoord tegenwooridg, maar neit bij de KLM. Die geven geen thuis, want andere formuleiren werken ook maar ten dele. En als ze al werken geeft de KLM geen thuis mbt een reactie. Nee, het is wel leuk om stewardessen en piloten een email adres tegeven, want het is moeilijk hen te bereiken. Immers ze zijn in het vliegtuig of in het hotel niet te vinden. Het zou beter zijn geweest om een werkende klanten care op te zetten met generale email adressen.  De ooit Nederlandse trots is hard op weg om een onmogelijk bedrijf te worden, dat egeert vanuit arrogantie.  GElukkig dat ik binnenkort mijn laatste vluchtmet ze ga doen. Daarna zal ik proberen om te voorkomen met hen te moeten vliegen. NA ruim 40 jaar met ze te hebben gevlogen, hebben ze mij verloren.

Douwe de Jonge

Goede zet van KLM. Slim van ze. Zouden er meer moeten doen. Het principe schoenmaker blijf bij je leest is weer helemaal in in 2010! @Bchmrk: Ik zou het even wereldkundig maken op FOK! of nujij.nl. Denk niet dat het iemand hier interesseert waar je koffers wel of niet zijn. Dit artikel gaat over de inzet van techniek en niet over het afhandelen van klachten. Overigens zullen ze ook daar met een mooie oplossing gaan komen dus heb nog even geduld.

Frits Bolkys

Google heeft ook hele nare implicaties. Hoe meer je google applicaties gebruikt hoe meer je van hen afhankelijk wordt.Ze gaan niet erg zorgvuldig met je privacygegevens om. Ze gebruiken het voor eigen marketingdoeleinden en verkopen deze gegevens aan derden. Zonder dat jij dat weet en wat ze er mee doen.Daarnaast verstrekt google gegevens en geeft inzage in email/dataverkeer aan o.a. de amerikaanse geheime diensten (onder de Patriot Act) Ze doet dit vrijwillig zonder enige moeite te doen om te bezien of dat allemaal wel nodig is, wettelijk mag en zonder hun klanten daarover juist en volledig te informeren. Maak je niet afhankelijk van een bedrijf.

Gerben Oogle

Ik vind het weinig professioneel om je bedrijfsmail bij zo'n bedrijf onder te brengen. Afhankelijkheid, security en privacy zijn te belangrijk bij email. Gmail zou ik zelfs priv? niet willen gebruiken.

Kees Romkes

De voordelen van kosten/bereikbaarheid/veiligheid van opslag zie ik als groter voordeel dan de zgn. "privacy claims" die tegen Google werken. Verkoop aan derden ? Prima, zolang dat in mijn voordeel werkt (gerichter adverteren) Enfin, geen plek om het te doen, maar leuk voor de KLM dat ze over zijn, minder leuk voor hun systeembeheer 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond