Deel dit artikel
-

Kamervragen over opslag locatiegegevens Apple

Demissionair minister van Economische Zaken Maria van der Hoven zal zich moeten buigen over de nieuwe privacyovereenkomst van Apple. Twee kamerleden willen meer duidelijkheid over het opslaan van locatiegegevens binnen het nieuwe mobiele besturingssysteem van Apple.

Ton Elias (VVD) en Jeanine Hennis Plasschaert (VVD) willen van de minister weten in hoerverre de verzamelde anonieme informatie alsnog niet te herleiden is naar individuele gebruikers. (PDF)

Het advertentiesysteem iAd is geïntegreerd in het nieuwe besturingssysteem iOS. Nu Apple heeft aangegeven locatiegegevens te verzamelen, kan dit gekoppeld worden aan het advertentiesysteem. Hierdoor krijgt de gebruiker advertenties die beter aansluiten bij zijn interesse of omgeving.

Als een Apple-liefhebber akkoord gaat met de gebruiksvoorwaarden, dan krijgt Apple het recht de locatiedata te verzamelen en gebruiken. Deze informatie mag Apple verspreiden onder partners. Accepteert de gebruiker de voorwaarden niet, dan is het niei mogelijk muziek en applicaties te downloaden. Voor iAd bestaat wel een opt-out, in die zin dat er dan geen gepersonaliseerde advertenties meer worden getoond. Wat Apple precies wil doen met de verzamelde data, dat is nog niet duidelijk.

Deel dit bericht

1 Reacties

Robin

De VVD, is dat niet de partij die dataretentie (opslag internet- en mailgegevens door internetproviders) het liefst zou willen uitbreiden tot 2 jaar. Beetje hypocriet dit!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond