Deel dit artikel
-

SOS Kinderdorpen lanceert sociaal karma-netwerk

SOS Kinderdorpen heeft een sociaal netwerk gelanceerd. Hiermee hoopt jongeren tot 35 aan het doneren te krijgen. Karma-punten in ruil voor de verkoop van een gunst voor 5 euro.

Het goede doel wilde een donatieplatform maken voor kleine bedragen. Daaruit is SOSR.nl gekomen. Op het platform kunnen gebruikers gunsten aanbieden en deze verkopen voor 5 euro. Van dit bedrag gaat 100 of 10 procent naar het SOS Kinderdorpen.

Zo is het mogelijk om via Skype en les te krijgen in pizza bakken, wordt er een persoonlijke break up service aangeboden voor een toekomstige ex of zijn er 5 tips te verdienen over social media en fondsenwerving.

“Delen met de sociale netwerken als Facebook, Hyves en Twitter is het belangrijkste. We willen het niet op het platform zelf houden, maar ook de beweging naar buiten brengen”, aldus Maarten Groen, Algemeen Directeur van DPPLR, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het concept.

Groen legt uit dat het voor SOS Kinderdorpen lastig was om deze doelgroep aan te spreken. Daarnaast is het niet altijd mogelijk kleine eenmalige donaties te geven aan goede doelen. “Nu kun je 5 euro geven, no strings attached. Klaar. Geen stiekeme wurgcontracten, het is heel transparant.”

De site is sinds dinsdag online. Eerder werden vrienden geregeld om de eerste content en gunsten te leveren. Bij gekochte gunsten kunnen koper en verkoper een fotoreactie plaatsen. Aangezien een deel van de gunsten via YouTube verloopt, bijvoorbeeld het spelen van een liedje op een saxofoon, worden videoreacties binnenkort ook op het platform geïntegreerd.

“We willen een soort eBay-systeem hebben, waar mensen aan de foto-, video- of tekstreacties kunnen zien dat iemand goede gunsten levert”, aldus Groen.

Het is ook mogelijk om van de opbrengst maar 10 procent naar SOS Kinderdorpen door te sluizen. Hiermee kan de aanbieder zelf ook wat verdienen aan de opbrengsten. Groen: “Dat is leuk, zeker in recessietijden, ook voor studentengroepen, om mee aan de slag te gaan.”

De betaling loopt op dit moment via PayPal. “Dat is het goedkoopste. Er zijn wel gesprekken gaande met iDEAL.”

Ook ambassadeurs van het goede doel gaan binnenkort gunsten aanbieden. Welke dit zijn is nog niet bekend, maar het is niet ondenkbaar dat Jan Smit voor de koper van een gunst een liedje zingt via YouTube.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond