Deel dit artikel
-

‘Mobiel dating in Nederland nog niet van de grond’

[VIDEO] Stefan van den Berg, directeur van Lexa Nederland, meent dat Nederland achterloopt op het gebied van dating als het gaat om mobiel gebruik. “Er is al wel een aantal partijen dat het aanbiedt, maar je moet goed kijken naar het product.”

Zelf is Lexa in Nederland ook nog niet actief op het gebied van mobiel daten. Dat gaat veranderen. Van den Berg: “Wij gaan volgend jaar een mobiele dienst aanbieden.”

Van den Berg spreekt verder over de overname van match.com door Meetic Group, waar Lexa onderdeel van is en hoe de Nederlandse tak voordeel haalt uit het merk Match.com.

Ook haalt hij kort het eigen sociale platform aan van Lexa. “Dat hebben we nog niet zo lang geleden gelanceerd. Het is een content platform waar alle verhalen bij elkaar komen. Dat kan gekoppeld worden aan Twitter-accounts, Facebook-pagina’s en meer. Vanuit onze database aan singles worden de gebruikers gestimuleerd en aangejaagd om naar het platform te komen.”

 

Deel dit bericht

12 Reacties

soboer

Lexa is sinds ze zijn overgenomen een grote cash cow geworden. De gebruiker wordt helemaal uitgekleed, met upsells om noodzakelijke functies te activeren. Lees de alleen maar negatieve reviews maar http://goo.gl/b6r1F

Linda

Ik heb zelf veel leuke dates gehad via Lexa.nl. Als ze straks ook een app hebben voor op mn mobiele telefoon maakt dat het online daten nog makkelijker..Leuk! Ben erg benieuwd!

Lexa

Reactie op de opmerking van Soboer: De inschrijving bij Lexa.nl is gratis. Met deze inschrijving kunnen leden een eigen profiel aanmaken en andere profielen bekijken. Hierdoor kunnen leden voor betaling zien of er bij Lexa singles ingeschreven staan waarin ze interesse hebben. Indien leden vervolgens contact willen hebben met andere leden, dan is een betaald abonnement nodig. Hiermee investeert Lexa.nl in marketing en product innovaties waardoor de keuze (en dus de kans op succes) bij Lexa het grootste is. De verschillende memberships en mogelijkheden staan duidelijk omschreven op Lexa.nl.

soboer

@Lexa, Veel gehoorde klacht is dat bij een gratis inschrijving je niets kan zien. Je kan niet zien wie met je flirt of wie je profiel bezoekt. Bij relatieplanet is dit wel het geval en bij lexa ook voordat ze overgenomen werden.Probleem is dat je gedwongen wordt om een abonnement te nemen.Heb je een abonnement en vind je iemand die je leuk vindt dan kan die persoon weer niet zien wie je bent tenzij de persoon full member is. Ik kan best begrijpen dat je een goed verdienmodel wilt hebben, maar om op alle functies een membership te vragen is gewoon niet rekening houden met de gebruiker.Overigens de negatieve reviews spreken voor zich, maar daar gaat Lexa weer niet op in.

Michel H

Nepreactie van Linda, grappig toch. Zelfs op Emerce! Soboer heeft natuurlijk wel een klein beetje gelijk, Lexa is een site die op technisch gebied een beetje achterblijft en waar het vooral draait om mensen zo snel mogelijk naar het duurste betaalde abonnement te loodsen. Da's ook helemaal geen schande, al maken ze het ook niet al te makkelijk om je abonnement weer stop te zetten. Uitkleden vind ik wel erg ver gaan, je bepaalt nog altijd zelf of je een abonnement aangaat, en er zijn datingsites genoeg. Of Lexa echt zoveel investeert in productinnovaties, ik denk dat dat wel meevalt. In marketing, dat geloof ik meteen. En in de marketing kant van productinnovaties, zoals hier roepen dat er een "mobiel dating" product aankomt, het "sociale platform"; producten rond buzzwords die de eigenlijke dienst niet verbeteren. Als Lexa zich meer zou richten op de technische kant van de site, en ervoor zou zorgen dat de site in zijn huidige vorm beter te gebruiken is op mobiele devices zoals de iPad en smartphones, is de overstap naar iets echt mobiels volgens mij veel kleiner.

anoniem

Prachtig om te zien. Relatieplanet lanceert een mobiele app (met succes volgens mij) en ineens ziet Lexa iets in mobiel dating. Zie uitspraak van diezelfde heer Van den Berg dit jaar in een ander interview:Ik geloof absoluut nog niet in mobiel. Wij hebben 3 jaar geleden al geexperimenteerd met mobiel. De behoefte aan een mobiele datingsite is nul komma nul.

Michel H

@AnoniemHeb het interview er even bij gezocht: http://datingfacts.web-log.nl/datingfacts/2010/02/interview-met-s.html  Daar staat naast bovenstaande uitspraak ook dat er bewust geen prioriteit wordt gegeven aan andere sociale media naast adverteren op Hyves en aanwezigheid op Twitter. In een jaar kan een hoop veranderen!

Ilse

Zelf ben ik een tevreden gebruiker van de I-phone app van Relatieplanet.nl. Ik was verbaasd dat ik nog niets op keyword Lexa in de appstore kon vinden…

Evert

Ik gebruik http://www.dutchcougar.nl op mijn mobiel. Werkt perfect!Bij deze site kan je wel alles gratis proberen tijdens je (overigens korte) proefperiode.

anne

Ik zit bij Relatiefront.nl, hier hebben ze ook een mobiel dating versie, werkt voor mij prima. Ik weet dat paiq er ook een heeft. Beide sites zijn gratis.

Evert

@AnneIk geloof niet in gratis. Niets is gratis. En al helemaal niet bij datingsites…

Koos Koets

Wat betreft gay dating niet, grindr heeft al een substantieel marktaandeel in Nederland, met bijvoorbeeld 5000 leden in Amsterdam.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond