Deel dit artikel
-

YourNews krijgt negen miljoen euro kapitaal

YourNews is er in geslaagd een tweede financieringsronde af te sluiten. Onder leiding van lead-investor GIMV, een nieuwe investeerder in het bedrijf, ontvangt YourNews negen miljoen euro. ABN AMRO Participaties en Insight Capital Partners doen ieder voor drie miljoen mee. Zij investeerden ook in de eerste ronde.

Ook het Belgische GIMV tekent voor drie miljoen euro. Volgens Financieel directeur Stans Schumacher moet dit de laatste investering worden op weg naar winstgevendheid. Het geld stelt YourNews in staat om de reeds bestaande plannen uit te voeren. Dat betekent dat er verder uitgerold kan worden in de Benelux, en dat andere buitenlandse vestigingen – ondermeer in Engeland en Duitsland – versterkt kunnen worden.

Jan van Ottele, oprichter en CEO van YourNews in een persbericht: "De eerste drie jaar hebben we vooral gewerkt aan het optimaliseren van onze technologie en het verbreden van ons aanbod. Na een jaar van snelle groei, onder meer in aantallen werknemers en omzet, is het nu tijd geworden voor het realiseren van onze internationale plannen."
De focus zal de komende tijd liggen op de mobiele markt, de portals en het 'corporate' segment.

Roel Pieper van Insight Capital Partners: "We zien de toekomst voor YourNews met vertrouwen tegemoet. De nieuwe economie ontwikkelt zich razendsnel en digitale content, in welke vorm dan ook, is een essentiële factor voor het succes van veel elektronische en mobiele diensten."

Bij het bedrijf werken 135 werknemers. Twee weken terug moest het bedrijf nog vijftien mensen ontslaan. Toen werd gesproken van een 'stroomlijning in de organisatie'.

Deel dit bericht

4 Reacties

Edwin van Setten

Het valt mij op dat er bij negatieve berichten altijd ontzettend veel wordt gereageerd.Vaak zijn het reacties in de vorm van: zie je wel, weer eentje die op zijn bek gaat.Ook bij het vorige bericht over YourNews,over de ontslagen, waren er veel reacties. Waar blijven de reacties nu? Veel succes YourNews met de volgende stap in de richting van winstgevendheid!

bosch

Het is makkelijker om een op het oog niet levensvatbaar concept af te kraken, dan in de huidige staat van de markt, een 'winner' op gaan te hemelen. Ik ben niet in het bezit van enige kennis over de specifieke bijzonderheden achter het Yournews business plan. Echter, mijns inziens druist het idee van Yournews in tegen de idee van het 'semantic web'. Het begin, zoals nu gemaakt is met RSS, RDF, topic maps en overige XML implementaties zal de noodzaak van Yournews binnen de informatiestromen alleen maar kleiner maken. Yournews heeft vooraanstaande nieuwsleveranciers als partners, de vraag is nu alleen hoe belangrijk dit is wanneer er de mogelijkheid bestaat om ofwel indirect, via 'screenscraping' (zie kranten.com en het NVM-telegraaf debat) of direct via rss/rdf (zie moreover.com, avantgo.com, my.netscape.com etc. etc.) dezelfde informatie naar de desktop van een 'consumer' te krijgen. Dat er portals zijn die gebruik maken van de diensten van Yournews zegt mij alleen maar dat ik ook over deze portals mijn twijfels heb. Als de server-side informatie-afhandeling zich steeds meer op de desktop zal gaan afspelen (elke napster gebruiker draait al een server,) en elke IE5.5 user een XML parser van formaat heeft, welke argumenten zou je dan nog hebben om een positie in te gaan nemen als 'agent-broker' tussen 'origin' en 'destination'?

Mark-Jan Harte

Bosch,Je kijkt er alleen vanuit een puur technische blik tegenaan. Wel eens van redactie gehoord? Ik neem aan dat YourNews haar meerwaarde ziet in het selecteren en redigeren van een groot aantal nieuwsbronnen, zodat haar afnemers dat niet zelf hoeven te doen. Hoe ze dat technisch aanpakken is heel belangrijk (want anders werkt het niet), maar de techniek is faciliterend voor het product, en het product is nieuws.

bosch

Mark-Jan,Het is mij, tijdens het bekijken van datgene wat Yournews doet, niet opgevallen dat er ergens een significante redactionele stap tussen zit. De content die mogelijkerwijs aangeleverd <i>kan worden</i> is uiteraard groter dan datgene wat er doorgestuurd zal worden. Voor zover het om bijvoorbeeld Associated Press tenminste. Het volume van de meeste overige originators ligt immers reeds vast. Ergo, wanneer het overgrote deel van de selectie zich op twee fronten afspeelt waar Yournews zich niet enorm druk over hoeft te maken, te weten: de originator is bepalend voor het volume en de content (dat is het hele idee), en de klant selecteert uit het totale aanbod (dat is uiteindelijk de bedoeling). Dan blijven er mijns inziens slechts krenten over. Zoals je wel begrijpt, ik heb problemen om de rol van Yournews in dit geheel van nieuwsstromen op een andere manier te zien dan slechts die van een 'doorgeefluik'. Wanneer ik moreover.com en kranten.com combineer (en dat is voor een individu uiteraard handiger/legaler dan voor een portal) mis ik dan veel zaken die yournews wel kan leveren?Hiermee kom ik dan helaas weer terug op die technische blik van mijn vorige reactie. Met als aanvulling dat wanneer de afnemer een portal is, de portal er beter aan doet de selectie zelf te doen, en het product in bulk af te nemen. Waarom zou dit een probleem zijn?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond