Deel dit artikel
-

Six Apart koopt LiveJournal

Six Apart, de makers van weblogsoftware van Movable Type en Typepad, hebben LiveJournal overgenomen. Een overnamesom is niet bekendgemaakt. Wel dat de overname deels in aandelen en deels in contanten wordt betaald.

Livejournal is een plek waar mensen online dagboeken kunnen bijhouden. Ook dient het als een ‘community’ voor gelijkgestemden.  De berichten, identiteit en interesseprofielen van de gebruikers zijn namelijk op zo veel mogelijk manieren met elkaar verbonden om op die manier vorm aan de LiveJournal-gemeenschap vorm te geven.

Het is een ’open source’ project. Iedereen die dezelfde software gebruikt kan aan de site werken en suggesties voor verbeteringen doen. Six Apart (Movable Type en Typepad) en LiveJournal hebben samen inmiddels 6,5 miljoen gebruikers, aldus Six Apart.

Wekelijks worden 860.000 weblogs bijgewerkt door de gebruikers van LiveJournal. De meeste gebruikers van LiveJournal zijn tieners en mensen van rond de twintig. Daarmee zijn ze jonger dan de gebruikers van Six Apart-producten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond