Deel dit artikel
-

Apple lanceert dunste MacBook ooit

Apple heeft vandaag de compleet nieuwe MacBook aangekondigd, de dunste en lichtste Mac ooit. Die komt met een 12-inch retina-display, een heel nieuwe drukgevoelige trackpad en een compacte USB-C poort voor gegevensoverdracht, video-uitvoer en opladen via één enkele connector. Verkrijgbaar in goud, zilver en ruimtegrijs.

Geruchten over deze MacBook deden al langer de ronde, maar hij is toch veel sneller gekomen dan verwacht. Het is de eerste MacBook zonder ventilator. Het moederbord is zelfs 67 procent kleiner. De vrijgekomen ruimte is benut voor extra batterijen. Hij is zelfs 24 procent dunner dan de 11-inch MacBook Air.

De MacBook is uitgerust met de nieuwe Intel Core M-processor van de vijfde generatie (verbruik 5 watt) en Intel HD Graphics 5300.

De nieuwe MacBook is vanaf vrijdag 10 april ook in de Benelux verkrijgbaar bij de Apple Online Store en de Apple Store en bepaalde erkende Apple resellers, maar is niet goedkoop: 1449 euro voor een 1,1-GHz dual-core Intel Core M-processor met Turbo Boost-snelheden tot 2,4 GHz, 8 GB geheugen, 256 GB flashopslag en Intel HD Graphics 5300-processor.

Apple heeft vanavond ook een nieuwe 13-inch MacBook Pro met Retina-display aangekondigd, ook met drukgevoelig trackpad, vijfde generatie Intel Core-processors en Intel Iris Graphics 6100. De batterij van de 13-inch MacBook Pro met Retina-display gaat tot 10 uur mee; bij het afspelen van films uit iTunes is dit 12 uur.

De 11-inch en de 13-inch MacBook Air zijn eveneens bijgewerkt, met Intel Core-processors van de vijfde generatie, Intel HD Graphics 6000 en Thunderbolt 2. De 13-inch MacBook Air heeft bovendien tot twee keer snellere flashopslag gekregen.

De 13-inch MacBook Pro met Retina-display is vandaag verkrijgbaar bij de Apple Online Store vanaf 1449 euro. De MacBook Air vanaf 999 euro (11 inch) en de 13-inch MacBook Air vanaf 1099 euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond