Deel dit artikel
-

Bol.com kan op dag van bestelling gaan bezorgen

Logistiek specialist Docdata en vervoerder TNT Express beginnen met ‘same day delivery’. Klanten van webwinkels als bol.com en Zalando kunnen hierdoor hun bestelling nog op dezelfde dag ontvangen.

Consumenten die voor half twee ‘s middags bij een webwinkel bestellen, kunnen de verzending tussen zes en negen uur ‘s avonds nog ontvangen. Dat is strekking van de samenwerking die Docdata en TNT Express vandaag bekendmaken.

Bestelling die voor half twee worden ontvangen, worden direct bij Docdata gereed gemaakt en voor drie uur ‘s middags aangeleverd bij TNT Express voor bezorging. De vervoerder belt een half uur voor aankomst bij de consument dat hij bijna voor de deur staat.

Docdata biedt dit als premiumdienst aan, wat inhoudt dat de supersnelle bezorging extra kost. Het bedrijf was kort voor publicatie niet bereikbaar voor toelichting over de prijs en welke winkels deze optie willen gaan bieden.

Het ligt voor de hand te verwachten dat bol.com, dat zich graag beroept op scherpe levertijden, deze bezorgoptie gaat bieden. Andere klanten van Docdata zijn bedrijven als de Bijenkorf, V&D, HP, Logitech en Zalando. Zalando zegt de optie vooralsnog niet te zullen bieden.

Jack Heijkans van Docdata zegt, dat de gesprekken voor de eerste klanten op dit moment lopen. Consumenten die de snelle besteloptie willen gebruiken, betalen daar 25 euro voor.

 

Deel dit bericht

7 Reacties

Jeroen Bos

Mooie aanvulling waaruit de klant zelf kan kiezen. Zelfde dag met bijbetaling of morgen voor de standaard bezorg fee. Klasse!

Bart

Ik zie weinig toegevoegde waarde. Als een klant iets dezelfde dag in huis wil hebben is het zinvoller om dat zelf te gaan halen of door iemand anders te laten halen in de winkel. Waarom zou een product zo belangrijk voor iemand moeten zij om daar extra geld voor te moeten betalen bij de bezorging?

Ahold kan beter investeren in de integratie van bol.com met winkelfilialen van Albert Heijn als fysiek afhaalpunt waarbij de bezorgkosten komen te vervallen. Daar zitten meer klanten op te wachten. Ook voor Zalando geldt dat afhaalpunten een betere investering zijn. Niet iedereen zit te wachten op bezorging thuis, ook al is het bij hun in tegenstelling tot bij bol.com wel gratis.

Frank Vullers

Als je snel iets nodig hebt voor bijvoorbeeld een feestje savonds . kan het de moeite waard zijn om hier extra voor te betalen

Arthur

Het is misschien goed te weten dat we veelal de dag na bestelling leveren, dit is niet op de dag zelf zoals hierboven beschreven maar toch ook wel heel redelijk snel vinden de meeste van onze klanten.

xxxMaverick

Arthur, wat een compleet onzinnige spam reactie van je zeg. Ook nog eens voor een zeer amateuristische site, bah

Patrick

@bart dacht precies hetzelfde! Ze hebben nu een GIGANTISCH distributienetwerk. Een afhaalloket naast de lege flessen inzameling?

Levering op dezelfde dag zie ik de voordelen ook niet echt van. Zeker niet voor 25 euro… misschien wanneer ik een hartdefribilator nodig heb 😉

Daan van der Struik

@Bart,
Helemaal gelijk, ook al heeft het dan maar een beperkt magazijn, of maar bij 1 AH in de stad af te halen, zijn er veelal meerderen. Dit zou veel meer service zijn, en ook voor Ahold interessant zijn, maken ze alle Ahold ondernemingen sterker van, bovendien logistisch te zien redelijk interessant om te realiseren.

@Arthur, spam doe je maar ergens anders, voegt niks toe, en zeker niet met een website als die je poste. Totaal irrelevant.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond