Deel dit artikel
-

200 miljoen Twitter gebruikers: waar is het geld?

Trots meldde Twitter gisteren dat het 200 miljoen actieve gebruikers per maand heeft. Dat zijn er alweer 30 miljoen meer dan afgelopen zomer. Maar brengen die nu ook eens geld op?

‘Jullie zijn de hartslag van het internet. We zijn dankbaar voor jullie steun!’, twitterde het hoofdkwartier van het microblog gisteren. Er was dan ook wat te vieren: de grens van tweehonderd miljoen actieve gebruikers per maand was bereikt. Het aantal actieve Twittergebruikers is in negen maanden tijd zelfs met zestig miljoen gestegen. Anderhalf jaar geleden waren er nog maar dertig miljoen.

Twitter heeft nooit echt te klagen gehad over de groei van het aantal gebruikers, maar zo langzamerhand zal het bedrijf daar toch ook eens aan moeten verdienen gelet op de enorme kosten die gemoeid zijn met het in de lucht houden van de berichtendienst.

Net als Google en Facebook is het netwerk grotendeels aangewezen op reclame, deels gesponsorde tweets en sinds kort ook bedrijfspagina’s. Dit jaar zouden de advertentieinkomsten goed moeten zijn voor 350 miljoen dollar, volgens schattingen van TechCrunch. Daarmee wordt echter nog geen winst gemaakt.

Er wordt druk gespeculeerd over volgend jaar. Dan zou de grens van één miljard dollar wel eens gepasseerd kunnen worden, maar wellicht is dat iets te optimistisch. Naar verluidt houdt Twitter zelf rekening met zeshonderd tot 650 miljoen dollar. Daarvan komt de helft van mobiele advertenties.

Zelfs met één miljard loopt Twitter nog flink achter op Google, die volgens schattingen van eMarketer volgend jaar vier miljard aan reclamegeld zal binnenslepen. Dit jaar zit Google op 3,98 miljard. Facebook komt met in de VS verkochte reclame uit op 851,4 miljoen, ongeveer het dubbele van dit jaar.

Deel dit bericht

1 Reacties

Patrick

Nu wordt er in dit artikel gesuggereerd dat Twitter weinig verdient aan reclame-inkomsten, maar uiteindelijk is de verwachting dat men volgend jaar behoorlijk richting Facebook groeit. En vergelijken met Google, hoe zinloos is dat eigenlijk?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond