Deel dit artikel
-

C&A begint Nederlandse webwinkel

Modezaak C&A gaat volgend jaar een eigen Nederlandse webwinkel openen. Het bedrijf heeft al winkels in diverse Europese landen, zoals Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Polen. De samenwerking met Wehkamp blijft bestaan.

De fashion value retailer met 1490 winkels in 19 Europese landen plaatste een dezer dagen een online vacature online voor een marketingmanager e-commerce, zo meldt Twinkle Magazine. De manager komt te werken in het Fashion Centre van C&A in Düsseldorf.

C&A had al langer plannen voor een eigen webwinkel. De eerste Europese webwinkel van C&A werd in 2008 in Duitsland geopend. In Nederland had C&A al enkele jaren een samenwerking met Wehkamp. Die was in zoverre exclusief dat Wehkamp had tegezegd dat men geen concurrerende merken zou gaan verkopen. Het contract loopt volgend jaar af, maar volgens woordvoerster Paulien Straeter is dat niet de reden dat C&A nu pas met een Nederlandse webwinkel begint. De verkoop via Wehkamp wordt in elk geval voortgezet.

C&A heeft nog geen exacte datum op het oog voor de lancering. Van de Europese opzet zal echter nauwelijks worden afgeweken.

Of er veel omzet wordt gerealiseerd via alle Europese webwinkels is niet bekend. In Duitsland behaalde C&A Online groei van ongeveer 50 procent in 2010. Eerder dit jaar ging C&A Online in Frankrijk en Oostenrijk van start. De komende twee jaar wil C&A ook nog in drie andere Europese landen online shops openen. Daarbij wil men volop gebruik maken van sociale media. De eerste proefprojecten met Facebook en YouTube gingen begin dit jaar van start.

Deel dit bericht

3 Reacties

Jeroen Bos

Ik hoop alleen niet dat ze de Duitse webshop één op één gaan neerzetten voor Nederland. Dat moet écht beter willen ze aansluiten bij het NL publiek. Daarnaast ben ik benieuwd hoe Nederlanders aankijken tegen een minimum bestelbedrag van € 19

Laurens Ultee

Ik zou C&A graag helpen met het bouwen van een webshop. Ik heb het alleen te druk met mijn eigen webshop, bedsupply.eu. Wij bieden soms dezelfde spullen aan als de C&A zoals spreien en ander beddengoed.

Laurens Ultee

Wij hebben ook vergelijkbare kussens als bij de C&A. Wat me echter opviel bij de C&A zijn de prijzen, die daar stukken hoger zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond