Deel dit artikel
-

eBay opent virtuele factory outlets

Tien fabrikanten van consumentenartikelen gaan hun oude voorraden en artikelen van vorig seizoen via eigen eBay-winkels verkopen.

Daarmee creëren ze als het ware virtuele varianten van het retailverschijnsel dat als factory outlet bekend staat. De webwinkels verkopen de artikelen zowel tegen vaste verkoopprijzen als bij opbod. Het gaat daarbij veelal om producten waarvan de omloopsnelheid omlaag gaat, waar de fabrikant snel van af wil.

Enkele ook in Nederland bekende merken die in eBay WoW Angebote participeren zijn Speedo, Medion en Blaupunkt. De meeste winkeliers verzenden hun artikelen enkel binnen de Duitse landsgrenzen.

Medion blijkt al een zeer actief internetverkoper op eBay te zijn. Het bedrijf rondde afgelopen jaren inmiddels ruim 97.000 transacties succesvol af. Speedo wikkelde 78 transacties af en Blaupunkt 1.955.

Stephan Oehl, bestuursvoorzitter van pantyfabrikant Kunert, vreest niet dat de eBay-handel zal kanibaliseren met zijn andere, fysieke verkoopactiviteiten. Tegen de Financial Times Deutschland zegt hij dat de internetklant, de groothandelsklant en de winkelklant elk een ander type koper is. Bovendien bevat komt online assortiment niet uit de actueelste voorraden.

Foto: Tina Keller (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Toine

Dit gaat waarschijnlijk over de Duitse markt. In de Amerikaanse markt mogen producten die retour komen naar de retailer niet meer als nieuw verkocht worden. Gevolg is dat ca twintig procent van alle consumentenelektronica als Category B verkocht wordt (schatting Accenture). Apple doet dat via speciale sites zoals RefurbStore en RefurbMe. Andere fabrikanten maken gebruik van Warehousedeals.com van Amazon, dat in toenemende mate zelf ookr refurbs verkoopt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond