Deel dit artikel
-

Europees Hof: eu-domeinaam voor Europese bedrijven

Bedrijven die een eu-domeinnaam aanvragen mogen die alleen gebruiken als zij in de Europese Unie actief zijn. Dat heeft het Europees Hof voor Justitie bepaald.

Het gerechtshof behandelde een zaak van het Belgische Bureau Gevers dat namens een Amerikaans (brillen)bedrijf eu.-domeinen had aangevraagd. Walsh Optical wilde de naam lensworld.eu. Het Belgische Pie Optiek had die naam ook willen hebben en maakte bezwaar.

Omdat Bureau Gevers handelde in opdracht van Walsh Optical, wordt de naam alsnog niet toegekend.

Het Gerechtshof  zegt dat .eu domeinnamen ook echt bedoeld zijn voor Europese bedrijven. Europese bedrijven met een Amerikaanse handelslicentie maken wel kans.

Deel dit bericht

2 Reacties

Wil

Nu is het wachten op de reactie van de Amerikanen: .com is allereerst voor de bedrijven in de VS. Wanneer stapt Bol.com over op het communiceren van Bol.EU? Of wachten ze op de gratis publiciteit die met de algehele verontwaardiging beschikbaar komt?

Edwin

.com staat helemaal niet voor de VS, maar voor ‘commercieel’. De VS heeft een eigen extensie (.us) Lijkt me niet echt een probleem als ze die alleen voor US-bedrijven toestaan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond