Deel dit artikel
-

Flickr-foto’s inspireren Nederlands hoorspel

De mens en het verhaal achter de miljarden foto’s op Flickr.com inspireerde radiomaker Bert Kommerij een hoorspel rondom de fotosite te maken. Tijdens omroepcongres NPOX werd het werk gisteren gepresenteerd.

"Flick Radio gaat over een man die verdwaalt in de grote fotocommunity www.flickr.com. Hij ontmoet een reislustige Engelsman, een Franse dichter, een Portugees die alleen maar cactussen fotografeert, een masochistische Sissy, en de Amerikaanse teenager: Kendra. De man ziet in haar een personage. Of is hij hetzelf?" Zo omschrijft Bert Kommerij op zijn blog het project dat gisteren werd gepresenteerd

Het hoorspel is gemaakt in opdracht van de RVU, die het ook op de radio uit zal zenden. De 103 megabyte grote download is onder Creative Commons-licentie gemaakt, waardoor het via de site van muziekmaker Marco Raaphorst reeds te downloaden is.

Vanaf vandaag zal Flick Radio ook te zien zijn op het digitale themakanaal Holland Doc van de Publieke Omroep. Die productie is een multimediale variant op het hoorspel. Het geluid wordt rijkelijk geïllustreerd met Flickr-foto’s.

Fotosite Flickr, in februari 4 jaar oud, is een dienst van internetgigant Yahoo. Afgelopen maand overschreed de fotosite de grens van 2 miljard foto’s. Vijftig miljoen daarvan, of 2,5 procent, zijn gepubliceerd onder een Creative Commons-licenties. Dat is een liberale vorm van auteursrecht. Derden worden daarmee in staat gesteld werken van anderen te kopiëren, bewerken en herpubliceren. Yahoo past het CC-beleid niet correct toe.

Bron foto: Alosh Bennett (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond