Deel dit artikel
-

Google bouwt datacenter in Eemshaven van 70 hectare (update)

Google gaat een nieuw datacenter bouwen in Eemshaven van 70 hectare, een kleine veertig voetbalvelden. Speculaties van onder meer het ANP over de komst van Apple naar Groningen blijken onjuist.

Het havenbedrijf Groningen Seaports liet al weten dat er een investering stond aan te komen die ‘niet alleen voor Noord-Nederland, maar ook nationaal en internationaal gezien van groot belang is’. Het gaat om een bedrag van zeshonderd miljoen euro.

De bouw levert de komende jaren voor duizend mensen werk op. Het centrum zelf is naar verwachting goed voor honderdvijftig permanente banen in Groningen. Minister Kamp van Economische Zaken (EZ) verrichtte dinsdag 23 september de openingshandeling voor de bouw van het centrum. De Nederlandse overheid is actief betrokken geweest bij de keuze van Google voor Nederland. Onder andere het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) en de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM) hebben zich ingespannen voor de komst van het internetbedrijf. Begin 2016 kan het centrum in gebruik genomen worden.

In Eemshaven staat overigens al een datacentrum van Google met ongeveer honderdduizend servers. De omvang van dat complex is één hectare (anderhalf voetbalveld).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond