Deel dit artikel
-

Googleproject moet Nederlands MKB online helpen

Tientallen procenten van bedrijven in het MKB hebben nog helemaal geen website. Google start met een aantal Nederlandse bedrijven een project om deze ondernemingen online te brengen.

In het buitenland heet het ‘Get your Business Online’. Hoe het project in Nederland gaat heten, is nog niet duidelijk. Binnenkort, zo bevestigt een woordvoerder van Google, start het bedrijf een project waarbij ondernemers een gratis domeinnaam en website kunnen krijgen en hulp met het inrichten van hun online kanaal.

Het Amerikaanse technologiebedrijf gaat hierin samenwerken met ING, MKB Nederland en PostNL.

Het programma komt oorspronkelijk uit Amerika en werd recent uitgerold naar Canada en Engeland. Ondernemers worden in deze landen behalve met een website ook bijgespijkerd tijdens bijeenkomsten die regelmatig door het land heen worden georganiseerd.

Parallel aan het MKB-project rolt Google ook een programma uit om bedrijven te helpen actiever te worden met mobiel internet. ‘How to Go Mobile’ draait in Amerika en Engeland.

Foto: Marcelo Graciolli (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Edo van Santen

hier een video waarin Pim van de Feltz, CEO Google Benelux, al een tipje van de sluier oplicht:
http://www.youtube.com/watch?v=Zq5xCY-MCU8, opgenomen op de Amsterdam Business Inspiration 2011.

Emile Voogd, Internet Marketeer bij TriMM

goed initiatief. Ben benieuwd wat dit gaat opbrengen. Vergelijkbare initiatieven vind je bijvoorbeeld ook op e-commerce gebied in de vorm van hosted webshops. Toegankelijke oplossingen om online geld te verdienen. Kansen voor de B2B markt.

Paul Schoenmakers

Ik ben benieuwd met welke website builder ze hier samen de markt op willen gaan.

In de UK en canada werken ze samen met Yola, in Belgie met een oplossing van Plesk via Belgacom, in de US met Intuit en in Japan waar dit Google project ook loopt met Jimdo.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond