Deel dit artikel
-

WebAds introduceert vijf mobiele reclameformaten

WebAds is het eerste netwerk dat de vijf nieuwe IAB-reclameformaten voor mobiel adverteren introduceert. Drie van de vijf formaten zijn gericht op tablets.

Een maand na de introductie van de nieuwe formaten in Amerika brengt WebAds de zogeheten Mobile Rising Stars-formaten in Nederland op de markt. Daarvoor gebruikt het bedrijf de technologie van Mocean Mobile.

De twee formaten voor smartphones zijn niet indringend. De telefooneigenaar krijgt en kleine banner te zien onder- of bovenaan het scherm van zijn toestel. Met een veeggebaar kan hij de reclame schermvullend maken:

Voor tablets zijn drie formaten ontwikkeld, varierend van schermvullend tot een vrij eenvoudige skyscraper waarin de gebruiker kan scrollen (videodemo):

Tjeerd Kooij van WebAds zegt: “We zien mobile advertising in een snel tempo groeien en mobiel adverteren wordt steeds vaker onderdeel van een cross digitale aanpak om gericht een doelgroep te bereiken. De nieuwe Rising Star-formaten bieden de mogelijkheid om mobiele campagnes niet alleen voor conversie in te zetten maar juist ook voor branding doelstellingen. De formaten zijn hiervoor uitermate geschikt omdat deze exclusiever zijn en een hogere reclame-impact hebben.”

Het grootste probleem van mobiele reclame is niet het gebrek aan formaten, maar het gebrek aan mobiele websites. De meeste sitebeheerders hebben hun sites niet zo ingericht dat ze zijn geoptimaliseerd voor mobiele dragers. De ‘desktopsites’ zijn slecht leesbaar op mobieltjes. Dat zorgt ervoor dat reclamekliks naar die sites slecht effect sorteren.

Karim Temsamani van Google Amerika zei vorige maand tijdens een IAB-bijeenkomst, dat maar 21 procent van Googles grootste adverteerders een ‘mobile friendly’ site heeft. “De ervaring voor de gebruiker is weerzinwekkend. Daarom hebben wij als doel gesteld om voor het einde van het jaar tachtig procent van onze tweeduizend grootste klanten mobiel gereed te maken.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond