Deel dit artikel
-

HP gaat in Big Data, ontslaat 27.000 werknemers

Hewlett Packard, al enige tijd geleid door oud eBay-CEO Meg Whitman, gaat zich meer toeleggen of big data, cloud en analysetechnologie.

Van de bijna 350.000 werknemers wordt echter acht procent ontslagen. Dat moet op zijn laatst eind 2014 gebeuren, en geen afdeling wordt gespaard. De opbrengst per werknemer is aan de lage kant, vergeleken met Dell en IBM.

Beleggers vinden het aandeel HP nauwelijks nog interessant. Sinds het gedwongen ontslag van de vorige CEO Mark Hurd, die 50.000 banen schrapte, heeft het bedrijf de helft van zijn marktwaarde zien verdampen.

HP zit middenin een reorganisatie waarbij zijn pc- en printerdivisies samengaan, evenals sommige verkoop- en productafdelingen.  Door de ontslagen verwacht HP drie miljard dollar per jaar te kunnen besparen; geld dat vooral in cloud computing moet worden gestopt.

Volgens analisten heeft HP, net als Dell, last van teruglopende pc-verkopen onder invloed van tablets en smartphones. Op dat terrein heeft het bedrijf op dit moment ook maar weinig te bieden. Met de omslag naar big data volgt HP het voorbeeld van IBM, dat jaren geleden al zijn consumententak verkocht (Lenovo). HP lijkt zover nog niet te willen gaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond