Deel dit artikel
-

HUB start eigen technieuwssite

Uitgeverij HUB, uitgever van bladen als PCM, Computer Idee en PC Active, gaat dit najaar een zelfstandige nieuwssite opzetten waarvoor twee nieuwsredacteuren worden gezocht.

Tot nu toe heeft ongeveer elke titel bij HUB zijn eigen nieuwssite, maar het is de bedoeling dat de krachten worden gebundeld. Volgens een advertentie bij Villamedia moeten sollicitanten ‘een tikkeltje nerdy’ zijn. ‘Kernwoorden: Seo, Apple, Windows 8, Gizmodo, Techcrunch, Domotica, SSD, Mobile, Internet of Things, Unboxvideo’s.

HUB heeft al jaren sterke concurrentie van IDG en vooral Tweakers, dat bij De Persgroep is ondergebracht. IDG exploiteert al jaren Webwereld, dat zich vooral op professionele gebruikers richt. Tweakers, voorheen VNU, richt zich meer op consumenten. Nu.nl is recentelijk Nutech begonnen en dan zijn er nog zelfstandige blogs als Hardware.info die zich op dezelfde doelgroep richten als de bladen die HUB uitgeeft. Binnen HUB werd al enige tijd gepraat over een nieuwssite.

Het is voor het eerst sinds vorig jaar augustus dat HUB weer nieuw personeel zoekt. De uitgever schrapte vorig jaar twintig procent van het personeelsbestand.  Het waren vooral de titels PCM en Computer Idee die werden getroffen. De titels bleven bestaan, maar de complete redactie van PCM kwam op straat te staan.

Deel dit bericht

3 Reacties

roelie bonestroo

goed idee veel succes

Peermeneer

Eindelijk, dan hoeven we niet meer naar de Belgische nieuwsbrieven te kijken. Veel succes, zie er naar uit.

Karel Kolb

In die vacature wordt helemaal niet gesproken over een nieuwe nieuwssite?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond