Deel dit artikel
-

IBM analyseert Big Data voor Wimbledon

IBM heeft een nieuwe website voor de tenniskampioenschappen van Wimbledon ontworpen, met als belangrijkste troef de Slamtracker, die op basis van actuele statistieken en historische data zelfs bepaalde voorspellingen kan doen. De analyses zijn ook beschikbaar in de Wimbledon apps.

Het is niet voor het eerst dat IBM, al jaren leverancier van technologie voor het evenement, Big Data inzet voor de wedstrijden van Wimbledon. De SlamTracker werd enkele weken terug terug ook al gebruikt voor Roland Garros, en was al eerder beschikbaar voor Wimbledon, maar wordt dit jaar nog uitgebreider.

Voor de analyses kijkt Slamtracker onder meer naar historische gegevens van Grand Slam toernooien, maar ook naar wedstrijden van individuele spelers.

Ook kan IBM naar aanleiding van de wedstrijden in real time belangrijke historische gegevens presenteren, die teruggaan tot 1877, toen de wedstrijden van Wimbledon voor het eerst werden gespeeld. Deze informatie zal onder meer via sociale media beschikbaar worden gesteld.

Wimbledon zet dit jaar ook voor het eerst iBeacons in voor toeschouwers, waarmee ze onder meer tijdschema’s kunnen ontvangen. Tijdens de wedstrijden zelf mogen echter geen mobiele telefoons worden gebruikt. Wimbledon begint volgende week maandag.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond