Deel dit artikel
-

iProspect neemt Netsociety over

Het Engelse moederbedrijf van iProspect neemt online mediabureau Netsociety over. Het bureau wordt komende maanden geïntegreerd in iProspect Nederland.

Met de overname ontstaat volgens de partijen Nederlandse grootste online mediabureau.

De merknaam Netsociety blijft vooralsnog bestaan, op termijn zal onder één iProspectlabel geopereerd gaan worden.

Netsociety werd in 2007 opgericht door een aantal oud-medewerkers van Google. Aegis Media het Engelse bedrijf dat honderd procent van de aandelen verwerft, zegt schaalgrootte te kunnen realiseren door de twee bedrijven gecombineerd te laten werken.

Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Volgens de woordvoerster is er sprake van een aandelentransactie, niet – in de strikte zin – van een verkoop.

Directeur Maurice Pothof van Netsociety geeft later vandaag commentaar op de overname. “We hebben afgesproken eerst onze klanten te informeren”, laat hij telefonisch aan Emerce weten.

In het persbericht over de overname zijn de directeuren iets spraakzamer.

Julius Minnaar, CEO Aegis Media Nederland, toont zich verheugd over deze stap: “De overname is een enorme strategische versterking voor Aegis Media en ons digitale aanbod. Het geïntegreerd offline en online communiceren, door alle disciplines en kanalen heen, is onze grote kracht. Met de nieuwe organisatie versterken we onze leidende positie binnen de Nederlandse markt.”

Maurice Pothof, medeoprichter van Netsociety: “Wij hadden de ambitie om een verschil te maken in de Nederlandse online mediamarkt toen we vijf jaar geleden Netsociety startten. Deze stap is een mooie bekroning op wat we hebben gerealiseerd en tegelijkertijd de aanvang van een volgende fase in onze groei. We verbreden onze propositie, we groeien fors in omvang en internationaal kunnen we nu echt vervolgstappen zetten. De gehele directie heeft haar lange termijn commitment gegeven aan deze samenwerking en ziet de toekomst vol energie en vertrouwen tegemoet.”

Aegis Media publiceerde afgelopen vrijdag de financiële cijfers over het derde kwartaal. Daaruit komt naar voren dat met name de ontwikkeling van Europa achterblijft. De omzetgroei kwam hier uit op 2,8 procent waar het wereldwijd een groei van 6,3 procent boekte. Absolute cijfers gaven de Engelsen niet.

Om zijn Europese digitale kennis te bestendigen pleegde Aegis Media afgelopen kwartaal een aantal overnames: D2D en iSpy in Englenad, W Garden in Frankrijk, Irokeesi in Finland en IQ Mobile in Oostenrijk. Netsociety is de volgende in deze reeks.

Aegis Media verkeert momenteel zelf in een verkoopproces. Het Japanse Dentsu heeft een bod van vier miljard euro uitgebracht op het bedrijf dat adverteerders helpt met hun commerciële communicatie in de oude en nieuwe media. In Nederland behoren naast iProspect ook Isobar, Carat, Vizeum, Kobalt Media en Posterscope tot de bedrijvengroep.

Deel dit bericht

9 Reacties

M. Roelofs

van harte heren – mooi werk. Vandaar de drukte!

Martijn

Gefeliciteerd!

Michel Akkers

Gefeliciteerd mannen! Mooie stap.

Rob Bogaers

Proficiat! Mooi resultaat van 5 jaar ondernemen!

D

ja mooi. fijn dat iemand te hulp schiet. en nu hopen dat het management op lange termijn ook iets verdient aan deze deal. dit zullen we wel teruglezen in de jaarstukken 2012 van Aegis

Bas Wijnen

Maurice en Erik congrats, well done!

Marc Duijndam

Van harte gefeliciteerd Maurice, Erik en Koen! Complimenten voor wat jullie al in 5 jaar ondernemen hebben bereikt, diepe respect voor jullie!

Pim

Een mooie mijlpaal, ga zo door!

Diederik Kemmerling

Gefeliciteerd mannen!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond