Deel dit artikel
-

Kinnevik vergroot belang in Rocket Internet

Het Zweedse investeringsbedrijf Kinnevik verdubbelt zijn belang in de Europese incubator en aggressief internetondernemer Rocket Internet.

Uit het kwartaalbericht van de Zweden blijkt, dat het in de eerste maanden van 2012 zijn recht uit 2009 uitoefende om zijn belang in Rocket Internet op te schroeven van twaalf naar 25 procent. Hoeveel euro CEO Mia Brunell Livfors (foto) daarvoor op tafel legde, is onbekend.

Kinnevik investeerde tot op heden 575 miljoen euro in de onderneming die onder meer Zalando, eDarling en Groupon over Europa uitrolde. Die investering staat nu in de boeken tegen een waardering van 890 miljoen euro.

In het eerste kwartaal staken de Zweedse investeerders, die ook voor 97 procent eigenaar is van dagblad Metro, 303 miljoen euro in Rocket Internet en een aantal van diens dochters. De exacte waardering van Rocket is daarom niet te herleiden. De andere bedrijven die groeigeld ontvingen zijn Zalando, Dafiti, Lamoda en Namshi. Dat zijn allemaal webwinkels met modeartikelen.

Rocket Internet heeft sinds begin dit jaar ook een filiaal in Amsterdam.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond