Deel dit artikel
-

KPN haalt abonneedienst HBO binnen

Betaalzender HBO zal later dit jaar ook bij KPN te zien zijn. Dat meldt TotaalTV. Tot nu toe bood alleen partner Ziggo de programma’s van het Amerikaanse bedrijf.

HBO Nederland, een joint-venture van het Amerikaanse mediabedrijf Home Box Office en het Nederlandse Ziggo, ging in februari van start. Op dat moment gaf men al wel aan ook andere partners te willen zoeken.

Naast de drie filmkanalen van HBO komen ook de interactieve diensten HBO on Demand en HBO Go voor KPN-abonnees in het premium aanvullend HBO-abonnement beschikbaar.

Een exacte startdatum is nog niet bekend, maar het wordt in elk geval voor de zomer.

De samenwerking is goed nieuws voor Ziggo. Ziggo stak in het eerste kwartaal zeven miljoen euro in het bedrijf HBO Nederland. Naar verwachting komt daar in de loop van 2012 nog eens acht miljoen euro bij. HBO Nederland, dat betaaltelevisie levert, won in de afgelopen periode 57.000 klanten.

Deel dit bericht

5 Reacties

boyke ten Broeke

Nou zijn de beste series al weer heel lang bezig en moet er bij KPN denk ik ook flink voor betaald worden als klant.. ben benieuwd hoe KPN dit gaat uitbrengen naar hun klanten toe

Sander

Zo! Een Ziggo-deelneming die aan concurrent KPN gaat leveren?

Ik neem aan dat de Ziggo-deelneming in HBO Nederland een minderheidsbelang is? En mogelijk alleen bedoeld als teken van commitment en om de zaak op te starten?

Jan Libbenga

Joint venture is ieder vijftig procent.

D3F

Betekend dit dat HBO dan ook naar de settopboxen van XS4ALL komt? Want naar mijn weten zijn dit de zelfde boxen als die van KPN en daarbij is XS4ALL ook een dochteronderneming van KPN.

Ik ben benieuwd.

Martin

HBO is geweldig en zo goed als alles wat al is uitgezonden, wat van HBO zelf is, kun je via HBO OnDemand en HBO Go terugkijken. Er worden ook een aantal series uitgezonden van AMC en ABC, die zijn iets korter OnDemand terug te zien. Maar 15 euro is het zeker meer dan waard!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond