Deel dit artikel
-

‘Maak haast met mobiel iDEAL’

Thuiswinkel.org wil dat banken snel tot de ontwikkeling van een mobiele variant op iDEAL komen. Ondanks de hoge verwachtingen van mobiel winkelen en betalen, is er tot op heden naast PayPal geen bevredigende mobiele betaalmethode voorhanden.

In de eerste helft van 2012 bestelden 1,5 miljoen consumenten een product of dienst op internet met een smartphone of tablet. In de eerste helft van 2011 waren dit er nog 740.000. Het aantal mobiele kopers is daarmee in het eerste half jaar van 2012 verdubbeld ten opzichte van het jaar daarvoor.

Via mobiel worden vooral kleine bestellingen gedaan. Voor kleinere bedragen zullen consumenten echter minder snel een creditcard gebruiken. Mobiel iDEAL zou dan een goede betaaloplossing zijn. Paul Alfing, beleidsadviseur betalingsverkeer bij Thuiswinkel.org, vindt dat gezien de positie en het marktaandeel van iDEAL in Nederland wenselijk is om snel een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk platform voor mobiele betalingen te introduceren.

Deel dit bericht

4 Reacties

R Edelschaap

Voor zover ik weet heeft ING een mobiele iDEAL versie?!

Bart Jaspers

Betalen met je mobiel moet net zo goedkoop worden (minimaal) als pinnen (€0,04 /tx). Anders gaat het niks worden. Want mobiel betalen (betalen met je mobiel) wordt vooral in fysieke retail gebruikt. Ik geloof niet dat een retailer die een Mars verkoopt van € 1, en daar marge op maakt van € 0,50 – het leuk vindt om € 0,35 daarvan kwijt te zijn aan het krijgen van zijn geld. Dat is 70% van zijn brutomarge… Mobiel betalen wordt gratis < eind 2013 ! Linksom, danwel rechtsom. Goede kassa nodig voor in je winkels? sweebr.com 😉

Robert Ligthart

@R Edelschaap: ING heeft eind 2011 inderdaad Mobiel iDeal geïntroduceerd.

Rob

Zag dat knab ook al een mobiele flow heeft voor ideal, nu ABN en Rabobank nog. Voor zover ik weet heeft Rabobank al wel getest met een mobiele flow voor ideal. Snap niet dat ze het nog niet geïntroduceerd hebben.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond