Deel dit artikel
-

Meubeltrack.nl opent winkelvloer voor webshops

Meubeltrack.nl uit Goirle start een performance based model voor online meubelwinkels. Die kunnen hun aanbod inladen op het platform en dat naast dat van fysieke retailers tonen.

Nederlanders zijn overstag en kopen via internet met hetzelfde gemak een boek of een bank. Meubeltrack.nl van Rob Bogaers ging in 2009 van start, voornamelijk voor fysieke woonwinkels, en vandaag schaalt hij de site op voor online shops. “Ze kunnen hun datafeeds bij ons inladen en het afrekenmodel is no cure, no pay.” Enkel als de consument via de site iets koopt, ontvangt Bogaers een vergoeding.

Vooral bij de fysieke meubelwinkels is nog een omslag in het denken nodig. Zonder enige moeite investeert de sector zijn reclamegeld in papieren krantjes. Maar de gedachte om dat ook online te doen, vat maar spaarzaam wortel. “Maar als zij het niet doen, doet een ander het wel.”

Bogaers werkte tot enkele jaren geleden bij Tribal Internetmarketing. Daarna richtte hij een internetmarketingbedrijf op met de woonmarkt als specialisme.

“We zijn eerst begonnen met showroommodellen van fysieke winkels op de site te zetten. Die zijn direct leverbaar. Toen begon de vraag van webwinkels te komen. Onlangs benaderde Home24 ons nog met de vraag om te kunnen adverteren. De informatie die nu de site staat, kan ook als benchmark dienen voor winkeliers.”

Het probleem van veel fysieke woonwinkels is dat ze zelf geen of slechte datafeeds hebben. Daarmee kunnen webwinkels het onderscheid maken. Daar staat tegenover dat de bakstenen retailers vrij eenvoudig geautomatiseerde productinformatie van de fabrikanten kunnen betrekken.

Meubeltrack.nl heeft naar eigen zeggen jaarlijks vierhonderdduizend bezoekers. “De Nederlandse consument koopt eenvoudig woonitems. Er zijn zat accessoirewinkels die al tonnen of miljoenen omzet hebben.”

Foto: Andrew Archy (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Arne

Leuke site. Ik mis (of ik kijk er overheen) nog de informatie voor bedrijven die hun datafeed willen plaatsen…

Rob Bogaers

Dag Arne, tnx! Je kijkt er niet overheen. We zijn nu bezig met de front end aanpassing en stats en vervolgens gaan we eea live zetten. We hebben een shortlist van bedrijven die ons reeds hebben benaderd. Je kunt ook mailen naar info@meubeltrack.nl voor je specifieke vraag, dan kunnen we je vragen beantwoorden of liever, dan bellen we even. 🙂 vrgr, Rob Bogaers

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond