Deel dit artikel
-

Microsoft zet installatiebestanden Windows 10 online

Microsoft heeft de installatiebestanden voor Windows 10 zojuist online gezet. Gebruikers hoeven niet meer te wachten totdat ze hun bestaande systeem via Windows Update kunnen ‘upgraden’. De upgrade is gratis voor gebruikers van Windows 7 en 8.

Via deze link is een tool te downloaden waarmee of ISO bestanden (voor dvds) of installatiebestanden voor een USB stick zijn te installeren. Het merendeel van de gebruikers zal vermoedelijk zijn systeem via Windows Update willen opwaarderen. Om de uitrol spoedig te laten verlopen, heeft het bedrijf bij iedere content delivery network (CDN) een capaciteit van 40 Tbps gereserveerd.

Microsoft gaat vandaag ook zijn universele appwinkel in gebruik nemen. Daarin komt software te staan voor zowel tablet en smartphone als desktop.

Ontwikkelaars krijgen bovendien vanaf vandaag toegang tot het Windows 10 Universal Windows Platform (UWP). UWP apps zijn apps die op alle platforms werken, maar ook op bijvoorbeeld XBox One, HoloLens en Raspberry Pi computers.

De apps zijn grotendeels gebaseerd op het .NET platform dat al meer dan tien jaar geleden werd ontwikkeld. UWP apps starten dankzij deze ontwikkelomgeving 30 procent sneller op en nemen ook minder geheugen in beslag.

Twitter heeft vannacht zijn nieuwe (universele) Twitter app voor Windows 10 uitgebracht, met een hoop extra mogelijkheden.

Deel dit bericht

7 Reacties

HN

Pfff lang ztten wachten. Ik ben zeer benieuwd of deze ook goed draait op mijn oudere laptop

Loek

Iso-file binnen. Dank jullie voor de tip. Nog tips hoe ik mijn XP-PC naar windows 10 kan brengen?

Bart Knak

Als je die W10 interface ziet dan ben je weer heel erg blij dat je achter een macbook zit. Wat een drama.

WoutBakker

Wie weet hoe lang het gaat duren voordat je van MicroSoft bericht krijgt dat je Windows 10 kunt downloaden

jack

Snap alleen nog steeds niet wrom er mensen zijn die er niet mee over weg kunnen.
heb hier in de omgeving niets anders dan gezeur gehoord wel jammer dat het bij mij wel werkt hahahahaha.

werkt prima

Anne van den Boomgaard

Bart Knak, azijnpisser! Hoe komt het toch dat er bij major updates en/of ontwikkelingen altijd ras zeikerds zijn die wel eens even zullen vertellen hoe blij ze zijn in hun OS kampje te horen. En dan maakt het gaan bal uit of je Android, Microsoft, Linux of Mac gebruiker bent. Word toch eens volwassen, knakker! Wat een drama!

janus

ik ben al vanaf gisteren 17:00 uur de upgrade aan het binnen halen
hij is nog steeds niet binnen

dat die ik of wat gaat er verkeerd.

wie weet een oplossing

alvast bedankt

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond