Deel dit artikel
-

Minder transacties en winst Binck

Online broker BinckBank sluit 2012 af als een zwakker jaar. Het aantal transacties, de opbrengsten en de nettowinst namen af. Niettemin zag het bedrijf het aantal accounts groeien en zoomt het dit jaar verder in op het goed presterende Alex Vermogensbeheer.

Dat blijkt uit de financiële cijfers die de broker vanochtend publiceerde.

De nettowinst over afgelopen jaar daalde met 31 procent tot 24 miljoen euro en het aantal transacties van zijn klanten daalde met dertien procent. Het vierde kwartaal daarentegen laat in Nederland zien dat het aantal transacties weer toeneemt, in tegenstelling tot België en Frankrijk waar tussen de vijf en tien procent minder werd gehandeld. Italië is nog te klein voor grote uitspraken.

Directeur Koen Beentjes zegt dat de situatie op de economische markten voor onzekerheid zorgt, wat een negatief effect had op de handelsmarkt. Hij bracht vorig jaar het kostenpeil omlaag en investeert in de (door) ontwikkeling van (nieuwe) diensten.

Ondanks de economische onzekerheid nam het aantal accounts bij BinckBank en Alex Vermogensbeheer met 22 procent toe tot 647.000. Dat komt deels van particulieren en deels van banken die hun beleggingsdiensten uitbesteden naar BinckBank.

Omdat de aandelenmarkt in deze periode roerig is, profileert BinckBank zijn dochter Alex beter met diens vermogensbeheerdiensten. Dat leidde er afgelopen jaar toe dat het beheerd vermogen met 47 procent toenam tot boven de miljard euro. De prestaties daar leverden 4,1 miljoen euro aan opbrengten op, tien procent van het totaal.

Foto: tenaciousme (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Bas van Meesden

We zien op onze website de laatste tijd meer en meer interesse in zelf beleggen via een online broker zoals Binck. Ik vermoed dat 2013 een positiever jaar wordt voor online aandelenhandel.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond