Deel dit artikel
-

Mobiel internet steeds belangrijker voor Vodafone

Ruim eenderde van de Europese klanten van Vodafone, 51 miljoen bellers, gebruikt mobiel internet. Het bedrijf gaat hier meer aandacht aan besteden om de omzetdaling uit spraak- en sms-verkeer te compenseren.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het telecombedrijf vanochtend presenteerde.

In Europa is ondertussen 12,7 procent van de omzet afkomstig uit de verkoop van mobiel dataverkeer. Dat is 23,3 procent meer dan een jaar geleden:

Op groepsniveau, waar ook niet-Europese landen onder vallen, is dat 11 procent.

Vodafone presenteert in het najaar een herziene strategie waarmee men meer rekening gaat houden met de ‘explosie’ aan mobiel dataverkeer en het groeiend aantal mobiele besturingssystemen. Uit de toelichting op de cijfers blijkt dat vooral de duurdere smartphones substantieel meer omzet opleveren, tussen de 8 en 10 euro per maand extra bovenop de reguliere omzetten uit spraak- en sms-verkeer:

Tot op zekere hoogte is de strengere focus op mobiel internet-producten noodzakelijk. In Europa is nu 73 procent van de omzet afkomstig uit spraak- en sms-verkeer, maar dat percentage daalt van kwartaal op kwartaal. Vergeleken met vorig jaar daalde de spraakomzet met 11 procent en de sms-omzet met 0,7 procent. De omzet uit dataverkeer daarentegen steeg met 20,3 procent.

Op groepsniveau steeg de kwartaalomzet met 1,1 procent tot 10,6 miljard pond:

Hoe Nederland binnen de Vodafone-groep presteert wordt niet echt duidelijk uit de publicaties van vanochtend. Het bedrijf meldt enkel dat het Nederlandse filiaal 50.000 klanten won, wat het totaal op 4,7 miljoen brengt. Van hen belt 39,6 procent prepaid. Dat leidde niet tot een omzetdaling, maar of de verkopen gelijk bleven of toenamen blijft ongewis. Een woordvoerder: “We gaan er vanuit volgend kwartaal weer meer inzicht te kunnen geven betreffende de Nederlandse resultaten”.

Deel dit bericht

3 Reacties

Paula

Vind je het gek, alle T-Mobile internet abonnees gaan nu naar Vodaphone!

Maurice Schuurmans

Mobiel internet zal alleen maar groeien. De smartphones worden sneller en gebruiksvriendelijker, de consument gaat dus automatisch meer gebruik maken van deze manier van informatievoorziening. De omzetgroei is dus logisch en zal gestaagd door stijgen.

Maurice Schuurmans

4 jaar later en still growing strong:-0

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond