Deel dit artikel
-

Moederbedrijf Wehkamp neemt belang Create2fit

RFS Holding, het moederbedrijf van Wehkamp, neemt een meerderheidsbelang in een exploitant van niche webwinkels. Coureurs Tom Coronel en Marc Koster houden een minderheid in handen.

Hoeveel RFS Holding op tafel legt voor de aandelen maken de partijen niet bekend. Create2fit exploiteert winkels die zijn gespecialiseerd in verkoop in plasmatelevisie, barbecues en sneeuwkettingen.

De omzet van Create2fit verdubbelt dit jaar vermoedelijk tot 35 à 40 miljoen euro.

Of en, zo ja, welke link er in de toekomst met Wehkamp zal worden gelegd blijft ongewis. Het bedrijf sloot twee weken geleden wel een overeenkomst met Scapino en eerder met C&A, Miss Etan en Dolcis. De items van die retailers zijn te koop bij Wehamp, waar eind vorig jaar KPN-baas Ad Scheepbouwer een belang in kreeg na IK Investment Partners te hebben uitgekocht.

In juli vond een andere overname van een reeks niche webwinkels plaats. Toen nam Malorder Solutions de 15 winkels van Fonq.nl over.

Bij RFS Holland Holding werken een kleine 700 mensen. In het laatst afgesloten boekjaar realiseerde RFS Holland een omzet van 393 miljoen euro.

Foto: Tup Wanders (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

IvG

Henk Jan

Opmerkelijke aankoop.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond