Deel dit artikel
-

Montuur plus glazen op sterkte uit 3D-printer

De Brilmij krijgt concurrentie van een 3D-printer. Het Zeeuwse bedrijf LUXeXcel toont het koningspaar komende vrijdag tijdens een bezoek aan Goes kant-en-klare brillen, dus montuur plus glazen op sterkte. Daarmee heeft men een wereldprimeur in handen, volgens directeur Richard van de Vrie.

LUXeXcel heeft niet meteen de westerse brillenmarkt op het oog, maar Afrika. Daar is een groot tekort aan opticiens. Met 3D-printen kunnen miljoenen slechtziende Afrikanen een beter zichtvermogen krijgen.

Het bedrijf uit Goes heeft zich gespecialiseerd in het ‘gladde printen’. Dat wordt onder meer gebruikt voor het maken van lenzen voor LED-lampen.

De productie is met vijftien mensen in dienst nog kleinschalig, maar er wordt vier tot vijf miljoen euro geïnvesteerd. Dat geld komt van Chrysalix SET en het Amerikaanse Turnstone Capital Management.

LUXeXceL Group werd november 2012 tijdens de finale van de FD Gazellenawards in Amsterdam uitgeroepen tot Nederlands ‘Meeste belovende Start-up’ van 2012. De digitalisering van lenzen was volgens de jury een nieuwe stap in het optische tijdperk en biedt ‘ongekende mogelijkheden naast flexibiliteit, korte levertijden en enorme kostenbesparingen voor de producenten van optische producten’.

Deel dit bericht

3 Reacties

Frequente 3D printer gebruiker

Uitstekend idee. Ik ben nu al een paar maanden bezig met de Builder 3D printer. Heb heel veel ideeën over hoe hier geld mee te gaan verdienen maar doe mij al lezend meer inspiratie op.
Goed artikel en ben benieuwd naar de volgende over een ondernemer die een goed idee koppelt aan 3D printen!

Groetjes, een frequente 3D printer gebruiker

Ralph

Dit bewijst wel weer wat de mogelijkheden zijn van 3D printen. Dit zal in de toekomst alleen maar meer worden. Ze zijn tegenwoordig al bezig met het printen van menselijk weefsel.

Mary

http://www.ridix.nl verkopen ze 3dbuilder ook en nog stuk of 6-7 andere merken.
Ze hebben een vrij grote winkel in Rotterdam.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond