Deel dit artikel
-

‘Nieuwe iPhone op 10 september’

Apple onthult zijn nieuwe iPhone over een maand op dinsdag 10 september. Dat melden bronnen aan AllthingD. Onduidelijk is echter of dan ook meteen een goedkope iPhone gelanceerd zal worden.

De nieuwe iPhone werd dit najaar al verwacht, al was het maar omdat Apple zoals gebruikelijk in juni zijn nieuwe systeemsoftware OS 7 introduceerde. Het wordt een cruciaal moment voor het Amerikaanse bedrijf, aangezien Apple in rap tempo marktaandeel verliest aan Android.

De vraag naar iPhones blijft niettemin sterk. Dit voorjaar verkocht Apple er 31,2 miljoen, het hoogste aantal in een junikwartaal ooit.

Maar de vraag is of Apple met de nieuwe iPhone nog kan imponeren. Al geruime tijd is er sprake van de komst van een iets snellere versie van de iPhone 5, de 5S. Daarin zou een 12-megapixelcamera zitten en een dubbele ledflitser, naast een 2 GB geheugen en een snellere processor. Ook de iPhone 4 werd opgevolgd door een iets sneller model. Afgaand op uitgelekte foto’s zou de nieuwe iPhone qua uiterlijk nauwelijks verschillen van zijn voorganger.

Links en rechts wordt wel gespeculeerd over een thuisknop met ingebouwde vingerafdruk-scanner. Deze technologie zou volgens Chinese bronnen echter voor productieproblemen hebben gezorgd.

Een tweede model dat wordt verwacht is de iPhone 5C, een goedkopere iPhone die volledig van plastic is gemaakt en waarschijnlijk over mindere specificaties beschikt. Strategisch een slimme zet omdat Apple daarmee een nog grotere markt kan aanboren. Maar ook dat toestel (naar verluidt verkrijgbaar in vele kleuren, net als de iPod) zal in de schaduw staan van meer innovatieve smartphones die recentelijk door Samsung en LG zijn gelanceerd.

Volgens Fox Business zou het bestuur van Apple zijn zorgen hebben geuit over het gebrek aan innovatie bij de iPhone-maker. Zij zouden druk op CEO Tim Cook hebben uitgeoefend om haast te maken.

AllthingsD meldt niets over de locatie. Het Moscone Center in San Francisco, waar Apple meestal zijn presentaties houdt, lijkt dit keer minder waarschijnlijk. Intel organiseert er die week zijn IDF2013 Forum en alleen de Zuidhal is nog beschikbaar.

Deel dit bericht

1 Reactie

Chilli

“Maar ook dat toestel (naar verluidt verkrijgbaar in vele kleuren, net als de iPod) zal in de schaduw staan van meer innovatieve smartphones die recentelijk door Samsung en LG zijn gelanceerd. ”

Innovatieve telefoons van Samsung en LG? Een snellere processor, een andere kleur plastic en een groter scherm lijkt me niet echt innovatief. Of bedoelt de schrijver het pennetje dat bij de note geleverd wordt? Dat is voornamelijk innovatief voor mensen die niet in de nineties geleefd hebben.

Ik krijg een hoop telefoons in mijn hand en als je over innovatief wilt spreken (met Android besturingssysteem) moet je het toch echt hebben van Sony (waterdicht) of Oppo Find/HTC One (Aluminium).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond