Nos en Bnn met video op Hyves

Met één muisklik kunnen bezoekers van Nos.nl en Bnn’s 101.tv videofragmenten kopiëren naar hun Hyves-profiel. Daarnaast begint de profielensite een proef met Tele2 om basisfuncties op digitale televisie toegankelijk te maken.

Het kopiëren van YouTubevideo’s naar Hyves-profielen is al een peulenschil en gebeurt en masse op de vriendensite. Nu is het ook mogelijk om, bijvoorbeeld, Journaal-fragmenten in een profielpagina te verwerken. Hetzelfde geldt voor uitzendingen van 101, het digitale themakanaal voor jongeren waarvan Bnn de samenstelling coördineert.

Tot voor kort waren deze nieuwigheden onbekend, maar Yme Bosma van Hyves lichtte gisteren tijdens het Cross Media Café in Hilversum toe welke kant de ontwikkelingen met de site opgaan.

Uit zijn presentatie bleek bovendien dat het betrekkelijk simpel wordt om "series toe te voegen aan een programma-Hyve of een Hyves-profiel". Tevens kunnen Hyvers live video uit gaan zenden, bijvoorbeeld via de mobiele telefoon, omdat de netwerksite het net gelanceerde Livecastr toestaat op de site.

Bij Tros Radio Online lichtte Bosma ‘s avonds toe hoe Hyves binnenkort een proef start op televisie. Het bedrijf werkt daartoe samen met softwarebedrijf Avinity en Tele2. Avinity maakt als het ware een kopie van profielpagina’s. Klanten van Tele2 met digitale televisie kunnen zodoende foto’s, krabbels en video’s bekijken van andere Hyvers. "Passief gebruik", in de woorden van manager Business Development & Partnerships van Hyves.

Avinity werkt behalve met Tele2 ook samen met Upc, Rtl, de Volkskrant, Rabobank en Zoover. Bosma zegt dat hij gesprekken voert met andere tv-bedrijven voor doorgifte van het ‘Hyves-signaal’.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.