Deel dit artikel
-

Megabox, de opvolger van Megaupload, staat gereed

De bedenker van de gewraakte bitbak Megaupload staat al weer op het punt een nieuwe site te lanceren. Megabox wordt een persoonlijke online jukebox.

Wanneer de site open gaat, houdt Kim Dotcom (voorheen Schmitz) voor zich. Wel geeft hij via Twitter een eerste indicatie van hoe de site eruit gaat zien. Eind vorig jaar werd het idee van Megabox al bekend, maar door de inbeslagname van Megaupload.com lanceerde Dotcom de dienst nooit officieel.

Een internetondernemer die vrij is op borgtocht, hoeft niet op zijn handen te zitten. Dat laat de geboren Duitser, woonachtig in Nieuw-Zeeland, wel zien. “De grote platenmaatschappijen dachten dat Megabox dood was. Artiesten verheugd u. Het komt en zal jullie bevrijden”, klinkt het jubelend vanuit een kapitale villa met feestzwembad.

De aanstaande muziekdienst laat gebruikers gratis al hun MP3’tjes naar de Mega-cloud uploaden. Vervolgens kunnen ze hun muziek gratis streamen naar het web, vast en mobiel. Of er een mobiele app komt, is niet duidelijk. Of laat de schermafbeelding van de jukebox zien dat consumenten liedjes kunnen kopen op de site. Hoe de scenario’s er voor artiesten uitzien, moet nog blijken.

Megaupload werd in januari in beslag genomen voor de Amerikaanse openbaar aanklager in Nieuw Zeeland. De site werd veel gebruikt om bestanden, waaronder muziek, uit te wisselen tussen gebruikers.

Deel dit bericht

2 Reacties

Erik

Ben benieuwd, er is al zoveel over deze zaak geschreven! Vooruitgang is sowieso goed, hopen dat deze man wat kan veranderen.

Jeremy Timessen

Interessant! Ben benieuwd wanneer Megabox komt, en vooral hoe het verdienmodellen voor artiesten eruit gaat zien. Kim Dotcom is een ware held.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond