Deel dit artikel
-

PayPal stuwt winst eBay

Betaalbedrijf PayPal heeft voor een belangrijk deel bijgedragen aan de goede resultaten van eBay over het derde kwartaal. De omzet steeg 15 procent tot 3,4 miljard dollar en de winst steeg met 14 procent naar 718 miljoen dollar.

EBays veilingactiviteiten waren alleen al goed voor 1,8 miljard dollar omzet, maar PayPal – gekocht voor 1,5 miljard dollar tien jaar terug – bracht niet minder 1,36 miljard in het laadje, een stijging van 23 procent vergeleken met vorig jaar. PayPal had afgelopen kwartaal 117,4 miljoen actieve gebruikers, een toename van veertien procent.

Over heel 2012 wordt een omzet van tien miljard dollar verwacht.

Ondanks de goede resultaten is eBay nog steeds van plan om banen te schrappen bij PayPal. Volgens Bloomberg gaat het om vierhonderd arbeidsplaatsen. Het bedrijf wilde de plannen gisteren niet ontkennen, maar ging niet in op aantallen.

EBay maakte gisteren bekend dat het een nieuwe mobiele app eBay Now test onder consumenten in San Francisco. Daarmee kunnen klanten ook direct bestellen bij warenhuizen en winkels als Macy’s, Target en Walgreens.

Deel dit bericht

1 Reacties

Paul Haarman

Het komt me toch meer voor dat eBay zichzelf aan het reorganiseren is en dat men dit doet onder de noemer van PayPal. Wellicht kadert dit ook in de nieuwe marketingplannen van eBay die afgelopen week bekend zijn gemaakt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond