Deel dit artikel
-

Renzo Taal (Dell) naar Philips

Renzo Taal, nu nog director Global Sales Operations and M&A Strategy bij Dell in de VS, vertrekt per 2 april naar Philips. Daar wordt hij Senior Vice President International Key Accounts & Commercial Excellence EMEA van Philips Lighting.

Taal zat nog maar enkele maanden in het hoofdkwartier van Dell in Texas, waar hij de transformatie van Dell als (online) pc-verkoper naar modern dienstenbedrijf begeleidde.
Daarvoor runde Taal niet alleen Dell Nederland, maar ook de zogenoemde healthcare en life sciences-divisie in Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Taal was tot voor kort zelfs de enige topmanager binnen Dell die regionale eindverantwoordelijkheid combineerde met het management van een divisie.

“Na ontmoetingen met Frans van Houten en zijn executive team was ik zeer onder de indruk van de potentie en innovatiekracht van Philips, Europees grootste electronica concern”, zegt Taal. “De kans om voor een Nederlandse onderneming te kunnen werken en het verschil te maken, is een uitdaging die ik graag wilde aangaan. Overigens wat opmerkelijk is om te zien is dat Frans veel mensen vanuit de IT-sector haalt. Naast de nieuwe topman van Philips Design die van HP komt ook hoofd HR Philips Lighting van SAP.”

Deel dit bericht

1 Reacties

J.P.Meerstadt

grappig, dat is dan de omgekeerde stroom van de mensen die in de jaren 70/80 van Philips vertrokken naar Amerika, naar Dell en Intell bijvoorbeeld….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond