Deel dit artikel
-

RTL Nederland opent online modewinkel

RTL Ventures brengt samen met ondernemer Laurens Groenendijk de Deense fashionshop Miinto naar Nederland.

RTL en Groenendijk nemen een belang in Miinto dat zelf ook participeert in de speciaal voor Nederland opgezette entiteit. Over de omvang en verdeling van de belangen is nog niets bekend gemaakt.

De partijen spreken de intentie uit om Miinto.nl dit najaar in Nederland te lanceren.

Miinto (.dk) is een site die de handel van eigenaren van offline boutiques online brengt. Het internetbedrijf zorgt voor de fotografie en beschrijving van artikelen, zet ze online en handelt de financiële transacties af. De offline retailers betalen een zekere vergoeding voor hun online pui en backend. De betalingsstructuur is nog niet duidelijk.

Het van oorsprong Deense initiatief is niet zozeer een winkel als wel een warenhuis of portaal dat onderdak biedt aan afzonderlijke retailers. Miinot zegt in zijn thuisland vijftig miljoen euro omzet te draaien.

Sinds de zomer van 2011 zoekt de investeringstak van RTL Nederland, RTL Ventues, naar initiatieven om op of uit te bouwen. De participatie in Miinto is de eerste participatie sinds de lancering van Sizz, Pepper en Couverts.

Laurens Groenendijk maakte vorige maand bekend te vertrekken bij Just-Eat.nl, de Deense eetsite waarvan hij de Nederlandse tak optuigde na de overname van zijn Hapgids.

Het Deense hoofdkantoor van het modeportaal heeft ongeveer een dozijn medewerkers. De fashionsite is ook elders in Scandinavië actief en naar het Engels vertaald.

Deel dit bericht

1 Reactie

Bram

goeie fotoshop op die dame ook trouwens 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond