Deel dit artikel
-

Schuldencrisis drukt omzet en winst BinckBank

Onzekerheid op de financiële markt en een lage rente zorgt ervoor dat de winst van BinckBank bijna is gehalveerd.

In het laatste kwartaal van 2011 boekte de online broker een nettoresultaat van 5,8 miljoen euro, 43 procent minder dan vorig jaar (PDF). De omzet liet ook een lichte daling zien, want zakte met drie procent tot 44,9 miljoen euro.

Bestuursvoorzitter Koen Beentjes wijt de omzet- en winstdaling aan de Europese schuldencrisis. Zijn klanten zijn onzeker over de toekomst en zijn terughoudend met de handelsactiviteiten. Daarnaast is de rente laag, waardoor ze ook met sparen weinig kunnen verdienen.

Omdat niet duidelijk is hoe de financiële markten zich zullen ontwikkelen, wil Beentjes geen vooruitblik geven op 2012.

Alhoewel het resultaat zich in het laatste kwartaal negatief ontwikkelde, laat de online broker achter de schermen wel groei zien. Het aantal beleggingsrekeningen in Nederland, België en Frankrijk nam met 23 procent toe tot 532.000. En in 2011 werden er tien procent meer transacties gedaan.

“Ons marktaandeel in Frankrijk steeg van tien naar zestien procent, waardoor we daar nu kostendekkend opereren.”

Halverwege 2012 gaat BinckBank in Italië van start.

De bestuursvoorzitter zegt dat zijn bedrijf geen directe kwetsbaarheden heeft in de worstelende Zuid-Europese landen. En de solvabiliteitsration van BinckBank bedraagt 23,1 procent. Het bedrijf geeft komende anderhalf jaar 28 miljoen euro uit aan de terugkoop van eigen aandelen om die ratio boven de twintig procent te houden.

Foto: Gilles Chiroleu (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond