Deel dit artikel
-

Steeds meer Nederlandse merken op Pinterest

Er zijn al aardig wat Nederlandse merken actief op Pinterest. Dat blijkt uit een overzicht van Nederlandse merken op Pinterest zelf.

Grote merken als V&D, Zalando, Arke, Samsung Nederland, KLM, Fox Vakanties, Philips, Hema, Groupon, Deloitte, Plus supermarkt zijn inmiddels vertegenwoordigd op het sociale netwerk. Dat blijkt uit een Pinterest overzicht van Niels Biersteker van Designink.nl.

Het aanbod is erg divers: van het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven en Veldhoven tot GroenLinks. Ook steeds meer Nederlandse gemeenten zoals die van Leerdam, Tilburg, Zoetermeer, Leiden en Rijswijk bevinden zich op Pinterest.

Nagenoeg alle deelnemers kiezen voor een sterk visuele aanpak met nauwelijks tekst. Sommige Pinterest-pagina’s zijn nog in een experimentele fase of in aanbouw, zoals die van retailer Coolblue. De pagina van kabelaar UPC is nog geheel leeg. Zalando Nederland daarentegen is erg actief met honderden pins. GroenLinks plaatst verkiezingsposters op Pinterest.

Marketingbedrijf MarketingMonday (inmiddels failliet) hield eerder dit jaar tot een top 54 van meest social savvy Nederlandse bedrijven bij. Slechts vier bedrijven van die lijst hadden vorig jaar een verified account. Bijna de helft van de bedrijven uit de toplijst had helemaal geen Pinterest-account. De Nederlandse vertegenwoordiging van Fiat, HTC en Heineken was volledig afwezig.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond