Deel dit artikel
-

Tablets worden groter, stupid!

Toshiba doorbrak deze week de gevoelige 10-inch grens bij tablets. Een nieuw model uit de Excite-serie heeft een scherm van 13,3 inch. Wordt hiermee een nieuwe trend ingeluid?

Apple zou volgens geruchten al enige tijd experimenteren met een 7-inch versie van de iPad. Of die er ook echt komt is de vraag. Want kleinere formaten doen het, afgezien van de Amazon Fire, eigenlijk helemaal niet zo goed. Dat vond trouwens ook Apple topman Steve Jobs. 10-inch was wel zo ongeveer het minimum. Kleiner was niet prettig voor de ogen.

Toshiba doorbreekt de grens met zijn Excite-tablets die voorlopig alleen voor de Verenigde Staten zijn aangekondigd. De tablets hebben identieke specificaties: een Tegra 3-quad core processor, 5 megapixel camera op de achterkant, een 2 megapixel camera aan de voorkant en Android 4.0 als besturingssysteem.

Toshiba levert drie formaten: 7-, 10- en 13-inch. De Excite 13 met een 1600 bij 900 pixel-scherm valt nog het meeste op. ‘Er is ook nog zoiets als te groot, Toshiba’, kopte Cnet gisteren. Toshiba zegt zelf dat grotere tablets vooral aftrek vinden in Japan, waar tablets als draagbare televisies worden gebruikt.

Toch: Het idee is eigenlijk zo gek nog niet. Tablets lijken momenteel vooral thuis te worden gebruikt voor het bekijken van films en televisie en het spelen van games. Een groter scherm is dan eigenlijk geen bezwaar meer. Internetten op de tv blijft lastig en het enige alternatief is de pc op de zolder.

Vooralsnog is Toshiba de enige met een 13-inch scherm. Van de verkoop van deze reuzen iPad moet dan ook niet te veel worden verwacht. Marktonderzoeksbureau Gartner denkt dat Apple met zijn 10-inch iPad tot 2016 marktleider blijft. De wereldwijde tabletmarkt zal dit jaar trouwens 118,9 miljoen stuks bedragen.

Deel dit bericht

7 Reacties

Erik Bakker

Moedig, van Toshiba. Lekker eigenzinnig. Vaak wordt pas achteraf bepaald of het een heldendaad was, of dat het onbezonnenheid was. Apple begon ook zo met de iPad. Ik wens ze succes!

Robert

Ik zou graag een 13 of 15 inch tablet hebben, maar het liefst zo dun als het scherm op je mac air. Dat zou toch fantastisch zijn zo dun, licht en groot genoeg om alles te kunnen doen. Je hebt toch ook geen krant van 10 inch, voor het lees gemak moet dat ding veel groter. Ja hoor, ik ben de eerste die er eentje koopt als ze niet te zwaar zijn.

Peter Olsthoorn

Kan nog meer bij:
De koelkastdeur als tablet
De bijzettafel als tablet

en vooruit: de ene kant van je hoofdkussen als tablet

Dennis Jak

Ik zie het wel zitten. Kan mij voorstellen dat vormgevers, producers, editors, illustratoren etc dit heel interessant vinden. Ik Persoonlijk vindt het zeker wat om bijvoorbeeld muziek op te produceren. Ipad vind ik wat dat betreft toch te klein.

Don van Riet

Nog even en de tabloid kranten passen er zelfs native op… Grappig is dat Toshiba weer zijn nek durft uit te steken, bij HD-DVD versus BluRay heeft ze dat eerder héél veel geld gekost! Misschien moet je grotere Tablets wel herpositioneren als draagbare “Smart TV’s” en veel minder als mini-PC. Dan krijgt een toetsenbord oid ook gelijk een andere betekenis.

Gijs Vroom

Het lijkt dan meer op te tablets zoals die in Avatar worden gebruikt, waarbij ze van groot scherm naar kleiner swipte.

Zouden er niet op een gegeven moment ook devices komen die je letterljk op tafel legt als bureaubladen? Dus een veel mobielere variant van de Microsoft-tafel?

sharina

persoonlijk geen fan van de grotere modellen..tablet moeten toch lekker klein zijn en niet hetzelfde formaat hebben als het gemiddelde laptop scherm.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond